De gratis opleidingen van Horeca Forma zijn voor horecawerknemers in loondienst en hun werkgevers. Dat komt omdat ze gefinancierd worden via de RSZ-bijdragen. Elke opleiding duurt één dag. Deelnemen via het open opleidingsaanbod of vanaf 6 personen in de zaak als bedrijfsopleiding.

Ontdek de opleidingen

Inspiratie voor je gerechten

Zoet & hartig

Jij als leidinggevende

Beheer & organisatie

Inspiratie nodig voor je gerechten? Volg een opleiding

Leer bij en experimenteer aan de zijde van topexperts zoals Pieter-Jan Lint, Piet van Steenbergen, Maarten van Essche, Donald Deschagt, Natalie Schrauwen, Sebastian Sandor, Ae Jin Huys en andere. Voor zowel beginnende als ervaren medewerkers in de keukenbrigade. Schrijf nu in:

Opleiding: Van basissaus naar grensverleggende saus

Van basissaus naar grensverleggende saus

Waaraan herken je een goede kok? Aan de saus. In deze opleiding start je met de basis. Je leert finesses van klassieke sauzen en vertaalt deze naar lichte, uitgebalanceerde, wereldwijde versies. Niet zomaar een streepje op het bord maar een persoonlijke handtekening voor jou als kok.
Opleiding: Fermentatietechnieken aanleren en perfectioneren

Fermentatietechnieken aanleren en perfectioneren

Fermentatie is hot and happening, maar hoe doe je dit in een professionele context? Deze praktijkgerichte opleiding start met een theoretische basis om het procedé volledig te begrijpen. Dan is het tijd voor actie: je zet vijf fermentaties op om mee te nemen. Je gaat ook koken voor meer diepgang in je gerechten.
Opleiding: Lunchpower: inspiratie voor elke lunchkaart

Lunchpower: inspiratie voor elke lunchkaart

Altijd op zoek naar verrassende combinaties en een frisse twist voor je lunchkaart? Of zit je wat vast in de klassieke keuzes? In deze kookworkshop leer je aan de zijde van chefkok Maarten van Essche eindeloos variëren en inspelen op de seizoenen.
Opleiding: Ontdek de Koreaanse keuken en haar toepassingen

Ontdek de Koreaanse keuken en haar toepassingen

Voor velen misschien nog onbekend terrein maar de Koreaanse keuken is aan een opmars bezig. De Koreaanse keuken staat gekend voor zijn gezond evenwicht waaronder de fermentatie van groenten. Na deze opleiding ken je alle geheimen van de Koreaanse keuken en zal je begrijpen waarom het trendy en vooral verslavend is!
Opleiding: Wildbereidingen

Wildbereidingen

Breng de smaak en de kleur van herfst op het bord van jouw gasten met hedendaagse wildbereidingen. Door een correcte prijssetting haal je er winst uit. Gratis dagopleiding voor professionals.
Opleiding: Soep met een plus

Soep met een plus

Met soep kan je alle kanten uit. Van een klassieke erwtensoep tot een Thaïse kippenbouillon. Topchef Sebastian Sandor leert je de basistechnieken én verrast je met creatieve varianten. Voor winter én zomer.
Opleiding: Ontbijt en brunch als moneymakers

Ontbijt en brunch als moneymakers

Ontbijtzaken genoeg in ons horecalandschap. Maar hoe steek je jezelf er met kop en schouders bovenuit? Leer je aanbod te analyseren en je gasten een uniek ontbijt voor te schotelen.

Van brood tot dessertjes: volg een opleiding

Klik op de opleiding en schrijf je in:

Opleiding: Zoete en hartige ijsbereidingen

Zoete en hartige ijsbereidingen

Zelfgemaakt of aangekocht ijs? Dat verschil proef je. Niet alleen de ingrediënten, maar ook het toestel bepaalt het resultaat. Een Pacojet, klassieke ijsmachine of zelfs zonder machine? Leer je ijsbereidingen perfectioneren en speel met schepbaarheid, textuur en zoetigheid.
Opleiding: Desserten: een sterke basis

Desserten: een sterke basis

Met desserts kan je het ambachtelijk karakter van je horecazaak opkrikken. Maar hoe doe je dat op een efficiënte manier?
Opleiding: Pimp je koffiegarnituren en gebak voor extra beleving

Pimp je koffiegarnituren en gebak voor extra beleving

Laat ons eerlijk zijn, iedereen is benieuwd naar welke zoetigheid je bij je koffie krijgt. Die spontane “mmmm” volgt nog sneller bij een huisbereide versnapering. Wat je in deze opleiding leert kan je als versnapering bij de koffie geven, verkopen als vieruurtje of gebruiken als bouwsteen bij desserts.
Opleiding: Desembrood met karakter (bake-off)

Desembrood met karakter (bake-off)

Onderschat nooit de kracht van een huisgemaakt knapperig stukje brood voor je restaurant of brasserie. In deze opleiding leer je hoe je eenvoudig een gevarieerd broodassortiment samenstelt met diepere, authentieke smaken door het gebruik van desem.
Opleiding: Ontbijt en brunch als moneymakers

Ontbijt en brunch als moneymakers

Ontbijtzaken genoeg in ons horecalandschap. Maar hoe steek je jezelf er met kop en schouders bovenuit? Leer je aanbod te analyseren en je gasten een uniek ontbijt voor te schotelen.
Opleiding: Plant-based koken: desserten en zoetigheden

Plant-based koken: desserten en zoetigheden

Van room- naar cacaoboter. Koemelk wordt sojamelk. Zolang je de juiste producten en technieken gebruikt, smaakt een plantaardig dessert net zo subliem als dat wat je kent. Hoe je eraan begint? Plant-based topchef Pieter-Jan Lint wijst je de weg tijdens deze praktijkopleiding.

Versterk jezelf als leidinggevende

Leidinggeven, het is part of the job. Versterk jezelf met deze opleidingen:

Je doet meer dan koken alleen: versterk je skills

Een kok doet meer dan koken alleen. Versterk je skills: