Pimp je koffiegarnituren en gebak voor extra beleving Nieuw
Laat ons eerlijk zijn, iedereen is benieuwd naar welke zoetigheid je bij je koffie krijgt. Die spontane “hmmmm” volgt nog sneller bij een huisbereide versnapering. Wat je in deze opleiding leert kan je als versnapering bij de koffie geven, verkopen als vieruurtje of gebruiken als bouwsteen bij desserts.
Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:
- Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
- Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
- Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma
Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.
Over deze opleiding
Ijspralines, gekarameliseerde nootjes, pâte à fruits, fudge, soezenbeslag, sablées en biscuits … passeren allemaal de revue. Je ontdekt de veelzijdigheid van basisbereidingen en hoe je ze op creatieve, toegankelijke manier afwerkt.
Ervaren patissier en chef Tom van Loock, die voor sterrenzaken werkten, leert je de kneepjes van het vak: Wanneer gebruik je gewone suiker en wanneer eerder bloemsuiker? Welke bereiding laat je beter rusten voor een nog intensere smaak en wat bak je best direct af? Tom legt de nadruk op een goede mise-en-place en de juiste samenstelling van je assortiment mignardises, koekjes en klein gebak. Na deze opleiding kiezen gasten jouw zaak eruit om 'een koffie met een hemels homemade gebakske' te komen verorberen.
Wat ga je leren?
- Hoe je zo efficiënt mogelijk, zonder grote impact op het werk in de keuken, zorgt voor verse koffiegarnituren en gebakjes
- Hoe je door de juiste bereidingen en bewaartips je gebakjes langer kan bewaren.
- Naast basiskennis, leer je je koffiegarnituur pimpen met bv: gels, crèmeux en vullingen.
- Hoe je aan restverwerking doet door een minimum aan waste.
Tip: volg ook deze opleidingen…
- Desserten: een sterke basis
- Plant-based koken: desserten en zoetigheden
- Zoete en hartige ijsbereidingen
Trainer
Tom Van Loock
Agenda
Pimp je koffiegarnituren en gebak voor extra beleving
- dinsdag 26 november 2024 - 10:00 - 16:00
Pimp je koffiegarnituren en gebak voor extra beleving
- maandag 17 februari 2025 - 10:00 - 16:00
Gratis parking op de campus. Op 750m wandelen van Brugge station.
Pimp je koffiegarnituren en gebak voor extra beleving
- maandag 17 maart 2025 - 10:00 - 16:00
Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).
Prijs
Gratis deelnameGoed om weten
Inschrijven verplicht.
Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.