Food

Pimp je koffiegarnituren en gebak voor extra beleving

Laat ons eerlijk zijn, iedereen is benieuwd naar welke zoetigheid je bij je koffie krijgt. Die spontane “hmmmm” volgt nog sneller bij een huisbereide versnapering.  Wat je in deze opleiding leert, kan je als versnapering bij de koffie geven, verkopen als vieruurtje of gebruiken als bouwsteen bij desserts.

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma biedt gratis opleidingen van onschatbare waarde. Maar voor wie

  • In de eerste plaats voor werknemers in loondienst: horecasector PC 302. Tot één jaar na hun laatste contract.
  • Je bent horecawerkgever (PC 302)?
    • Dan krijg je sowieso één opleiding naar keuze.
    • + toegang tot heel het aanbod als minstens één van je werknemers minstens één opleiding volgt.

Over deze opleiding

Ijspralines, gekarameliseerde nootjes, pâte à fruits, fudge, soezenbeslag, sablées en biscuits … passeren allemaal de revue. Je ontdekt de veelzijdigheid van basisbereidingen en hoe je ze op creatieve, toegankelijke manier afwerkt.

Ervaren patissier en chef Tom van Loock, die voor sterrenzaken werkte, leert je de kneepjes van het vak: Wanneer gebruik je gewone suiker en wanneer eerder bloemsuiker?  Welke bereiding laat je beter rusten voor een nog intensere smaak en wat bak je best direct af? Tom legt de nadruk op een goede mise-en-place en de juiste samenstelling van je assortiment mignardises, koekjes en klein gebak. Na deze opleiding kiezen gasten jouw zaak eruit om 'een koffie met een hemels huisgemaakt gebakske' te verorberen. 

Wat ga je leren? 

  • Hoe je zo efficiënt mogelijk, zonder grote impact op het werk in de keuken, zorgt voor verse koffiegarnituren en gebakjes 
  • Hoe je door de juiste bereidingen en bewaartips je gebakjes langer kan bewaren. 
  • Naast basiskennis, leer je je koffiegarnituur pimpen met bv: gels, crèmeux en vullingen.  
  • Hoe je aan restverwerking doet door een minimum aan waste.  

Is deze opleiding iets voor mij? 

Ja, als je bouwstenen wil leren die je zowel in desserts als koffiegarnituur kan gebruiken;

Ja, als je de puntjes op de i wil zetten in een aantal patisserie basisbereidingen (of je wil ze correct aanleren vanaf nul);

Ja, as je nieuwe smaakcombinaties en inspiratie wil opdoen, en als je 'vers' en 'efficiënt werken' even belangrijk vindt. 

Trainer

Tom Van Loock. Meer info over en trainingen met Tom Van Loock. 

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.