Leerlingen opleiden op de werkvloer

Duaal leren, waarbij leerlingen deels leren op school en deels leren in een onderneming, is bezig aan een opmars in de horeca. Misschien wil jij ook wel een jongere opleiden in jouw zaak? >> Meer info over 'Leerlingen opleiden op de werkvloer'.

Medewerkers vinden en binden

Een origineel concept, bereikbare locatie, knap interieur, evenwichtige kaart, kwaliteitsproducten, … Jouw zaak heeft het allemaal. Maar hoe zit het met je personeel? Is het voor jou ook een hele uitdaging om geschikte medewerkers te vinden? En ze voor langere tijd binden aan je zaak, dat is ook niet evident? >> Meer info over 'Medewerkers vinden en binden'.

Tewerkstellingsmaatregelen in de horeca

Deze tewerkstellingsmaatregelen geven je het nodige (financiële) duwtje in de rug om werkzoekenden met verschillende profielen aan te trekken!

Werkbaar werk: verhoog de jobtevredenheid bij je team

Wie zich goed voelt op de werkvloer, is minder vaak ziek, leert meer, heeft meer plezier in zijn werk en is bijgevolg beter in staat om aan de werkvereisten te voldoen. Een werkbare job, dat is een fijne job die jouw medewerkers lang en boordevol energie kunnen volhouden! Hoe krijg je dat voor mekaar?

7 slimme manieren om meer mensen te bereiken met je vacature

Normaalgezien opent de horeca op 1 mei weer de deuren. Misschien zoek je extra volk om je zomerplannen te realiseren? Wacht dan niet met de verspreiding van je vacature(s) en volg ons advies om meer kandidaten te bereiken.

Rekruteren via Instagram: download je inspiratiebundel

Je deelde je vacature alvast via jobwebsites? Super! Nu kan je ook nog je Instagramprofiel inzetten. Grote kans dat een kandidaat je pagina komt inspecteren. Of dat er potentiële sollicitanten onder je volgers zijn. Maar hoe zorg je nu voor een aantrekkelijk profiel? En hoe overtuig je werkzoekenden met je posts?

10 geboden van een sterke (horeca) vacaturetekst

De jacht op nieuwe medewerkers is geopend. En wie de juiste wapens in handen heeft, heeft meer kans om de buit binnen te halen. Laten we beginnen bij het begin: het opstellen van je vacaturetekst. Samen met de experts van Jobkitchen schreven we deze 10 geboden van een sterke vacature. Let the battle begin!

Opleiding en vorming voor je team

Stel je mensen te werk in de horecasector (Paritair Comité 302)? Dan heeft jouw bedrijf recht op gratis opleidingen voor het personeel. Als werkgever profiteer je er mee van. Niet alleen wordt je zaak er beter van, jij mag ook meedoen aan alle opleidingen van zodra je medewerkers onze opleidingen volgen. >> Meer info over ons opleidingsaanbod

Outplacement

Als je een werknemer ontslaat, dan kan het zijn dat hij/zij recht heeft op professionele outplacementbegeleiding in de zoektocht naar een nieuwe job. Werkgevers binnen de Horecasector PC 302 kunnen outplacement aanvragen bij Itzu en Risesmart, aan voordeeltarieven. >> Meer info over 'Outplacement'

Werken met anderstaligen

Stel je voor: Je hebt de ideale medewerker gevonden met de juiste technische competenties en motivatie.  Alleen is er één obstakel: hij/zij spreekt onvoldoende Nederlands om goed te functioneren op de werkvloer. Horeca Forma bied je enkele oplossingen om hiermee om te gaan. >> Meer info over 'Werken met anderstaligen'.