Talen

Nederlands op de werkvloer (NODW)

Werk je met mensen die het Nederlands niet zo goed beheersen? Dankzij deze coaching hoeft dat geen struikelblok meer te zijn. Deze training wordt op maat georganiseerd op data die jou passen.

Basis coaching in het bedrijf

Horeca Forma organiseert gratis trainingen voor horecawerknemers in PC 302 (vast, extra, werkstudent); voor horecawerkgevers met personeel dat onze opleidingen volgt; en voor werkzoekenden die het afgelopen jaar in PC 302 werkten.

PC 302 is het Paritair Comité voor de horecasector: het nr. staat bovenaan je loonfiche.

Over deze opleiding

Helder en duidelijk communiceren is belangrijk op de werkvloer. Een storing in de communicatie kan leiden tot klantenverlies, strubbelingen onder collega's en verspilling van kostbare tijd. Anderstalige collega's kunnen zich pas écht ontplooien als ze kunnen communiceren met de rest van het team. 

De training/coaching Nederlands op de Wervkloer

  • Coaching in het bedrijf
  • Focus op specifieke begrippen, uitdrukkingen, … nodig voor de job
  • Inclusief tips voor de (Nederlandstalige) leidinggevenden en directe collega's
  • In totaal ongeveer 20 uren.
  • De training/coaching is op maat en aangepast aan het taalniveau. Tijdens een intakegesprek bepalen we samen de beste aanpak.

"In onze keuken spreekt zowat iedereen een andere taal. We maken onszelf verstaanbaar via een mengelmoes van Frans, Nederlands en Engels. Ideaal is het niet... bestellingen worden wel eens verkeerd doorgegeven, instructies zijn onduidelijk, … Eigenlijk zou iedereen een basis Nederlands moeten hebben”

Toelatingsvoorwaarden

Voor anderstalige medewerkers die als vast personeelslid zijn ingeschreven in PC 302 (ook leerjongeren met een OAO-contract kunnen deelnemen).

Interesse in de training NODW?

Mail of bel de vormingsconsulent van jouw provincie. Hij/zij helpt je graag verder.

Mail of bel de vormingsconsulent van je provincie
Prijs
Gratis voor horecabedrijven in PC 302
Goed om weten

De training vindt plaats tijdens de arbeidstijd (opleidingstijd = arbeidstijd).

De planning maak je samen met de trainer op.

Nog vragen?