Save the date: Horeca Expo Gent

De expertise van Horeca Forma en Horeca Vlaanderen samen op één infostand, als dat niet handig is. Breng jij ons ook een bezoek tussen 17 en 21 november?

Vacature domeinverantwoordelijke onderwijs

Kijk jij uit naar een job die sterk beroep doet op jouw strategische, coachende, organisatorische en communicatieve skills? Heb je kennis van onderwijsbeleid en een kloppend hart voor de horecasector? Dan ben jij misschien de domeinverantwoordelijke onderwijs die wij zoeken!

Vind werk als keukenmedewerker

Is werken in de keuken helemaal je ding en woon je rond Blankenberge? Volg een opleiding en ga meteen aan de slag als keukenmedewerker.

3 misverstanden over wild ontkracht

Wild in de keuken is een echte topper, zéker tijdens de eindejaarsfeesten! Maar waarop let je dan het best? En neem je met wildgerechten op de menu geen te groot risico? Wij weerleggen de drie grootste vooroordelen en tonen aan dat wild hipper is dan ooit.

Spruitjes op een bedje van gastvrijheid

Seppe Nobels van het Antwerpse toprestaurant Graanmarkt 13 nam drie jaar geleden Badr Aldouni onder zijn vleugels, een Syrische vluchteling en scheepskok. Nieuwe werelden scheppen: hier lees je hun verhaal.

10 tips voor meer likes

Scoren op sociale media: tips van onze trainers Ine, Marilyn en Yvan

Deze opleidingen worden het meest bekeken op onze website

September is een belangrijke maand voor ons, want dan schieten de trainingen uit de startblokken. Dus wilden we wel eens weten welke opleidingen jullie interesse wekken. Dit is de top 5 van meest bezochte opleidingen op onze website.

Wespen op het terras? Dit doe je eraan

Nooit meer last van wespen met dit spotgoedkope ingrediënt.

10 tips voor een perfecte klachtenbehandeling

Gasten zijn altijd op zoek naar een topervaring. Wanneer er iets tegenvalt, zal jij als horeca professional dat als eerste horen. Een goede klachtafhandeling bestaat uit meer dan enkel 'sorry'.

Geef je kaasplankje een make over

Wil je echt opvallen met een culinair kaasplankje? Lees dan deze tips. En vooral: check onze nieuwe kaasopleiding met Kaasmeester Ann Keymeulen.

5 gênante Franse taalfouten in de bediening

Wat kennis van het Frans komt altijd van pas, zeker als je werkt in de horeca. Deze 5 gênante taalfouten vertellen je waarom.

Kansen geven aan nieuw horecatalent

Werkgever in de horeca en op zoek naar gemotiveerde stagiairs? Het project Hospitality Heroes zet in op duurzame tewerkstelling in de Antwerpse horeca.

Werkzoekend? Volg een opleiding hulpkok

Sta je graag in de keuken, hou je van horeca en woon je rond Mechelen? Dan is een carrière keukenmedewerker of hulpkok in misschien wel iets voor jou!

Werkzoekend? Volg een opleiding bartender

Zegt een carrière als bartender jou wel iets? Volg een opleiding in Antwerpen en leer de beste drankjes serveren.

De ultieme horeca playlist

Welke tunes draaien die horecafans? Beluister het op onze Spotify afspeellijst.

Recepten van onze trainers

Bij Horeca Forma trakteren we graag! Met leuke opleidingen, goeie tips en bakken inspiratie. Af en toe gooien we er een receptje tussen. Zoals nu, want je krijgt van ons twee originele recepten van Ann Vansteenkiste en Pieter-Jan Lint.