Horecaberoepen
Wie houdt er niet van een goed glas en lekker eten op restaurant of van een gezellige vriendenavond op café? Van een feest op een prachtlocatie of een romantische nacht op hotel? De horeca laat vele harten sneller slaan. Wil jij diegene zijn die hieraan meewerkt? Dan wil je vast meer weten over je takenpakket, je werkomgeving, loon, werktijden, doorgroeimogelijkheden,... . Bovendien verschilt dat naargelang je beroep. Ontdek er hier alles over!
Zaalberoepen
Keuken- en cateringberoepen
Hotelberoepen
Managementberoepen
Horeca staat voor HOtel, REstaurant en CAfé. Toch mag je dit gerust wat ruimer bekijken. Het gaat over alle bedrijven die gasten ontvangen en hen eten en/of drinken en/of overnachtingen aanbieden. Dat zijn hotels, restaurants en cafés maar ook brasserieën, sterrenrestaurants, frituren, traiteurs, feestzalen, koffiebarretjes, ijssalons, snackbars, broodjeszaken, … Omdat er zoveel verschillende horecabedrijven zijn, zijn er ook een heleboel verschillende horecajobs. Ben je een echte teamplayer, bruis je van de energie, ben je communicatief sterk en bereid om veel en snel bij te leren? Dan ontvangt de horecasector jou met open armen. Op deze website beschrijven we de 22 meest voorkomende horecaberoepen. Toch telt de horeca officieel 150 beroepen!