Werken in een (groot)keuken

Afwasser

Een afwasser is onmisbaar in de keuken, want hij/zij zorgt ervoor dat al het gebruikte servies en bestek schoon zijn voor de volgende gasten.

Chef de partie

Het beroep chef de partie Een chef de partie is verantwoordelijk voor een eigen afdeling in de keuken en staat in voor de gerechten of deelgerechten waarin hij/zij zich gespecialiseerd heeft zoals groenten, vis, vlees, saus, desserten, … . Hij/zij: • bereidt deze (deel)gerechten volgens de juiste culinaire technieken;

Fastfoodmedewerker

Het beroep fastfoodmedewerker Een fastfoodmedewerker is een echte duizendpoot! Hij/zij: • zorgt voor het klaarmaken van de zaal, van het buffet of van de toonbank, ruimt af en maakt schoon; • heeft rechtstreeks contact met de gasten en neemt de bestellingen op; • staat in voor de verkoop van de gerechten, de bedienin

Grootkeukenhulpkok

Het beroep grootkeukenhulpkok Een grootkeukenhulpkok maakt lekker eten klaar voor een grote groep mensen. Hij/zij: • kan werken aan de koude bereidingen, de warme bereidingen, de desserts of bij het dresseren of verpakken; • werkt met verschillende professionele machines die speciaal ontworpen zijn om op grote schaal

Grootkeukenkok

Het beroep grootkeukenkok Een grootkeukenkok heeft een uitstekende kennis van ingrediënten en grootkeukentechnieken. Hij/zij: • bedenkt graag lekkere gerechten en recepturen om klaar te maken; • organiseert het keukenwerk op een efficiënte wijze; • verdeelt de taken en leidt, controleert en motiveert het keukenteam;

Hulpkok

Het beroep hulpkok Een hulpkok is de rechterhand van de kok. Hij/zij: • gaat graag creatief aan de slag met ingrediënten in de keuken; • staat in voor het voorbereidende werk (mise en place) voor een service; • maakt gerechten en maaltijden klaar volgens de juiste culinaire technieken; • werkt de gerechten af, dress

Keukenmedewerker

Het beroep keukenmedewerker Een keukenmedewerker ondersteunt de werkzaamheden in de keuken en is onmisbaar voor, tijdens en na de service. Hij/zij: • treft alle voorbereidingen in de keuken: groenten en fruit wassen en schillen, brood versnijden, vlees en vis klaarzetten enz… • bereidt eenvoudige gerechten zoals sausen

Kok chef-kok

Wat doet een kok?

Traiteur kok

Het beroep medewerker catering Een cateringmedewerker is een echte duizendpoot, want hij/zij kan op verschillende locaties ingezet worden en heeft een veelzijdig takenpakket. Hij/zij: • zorgt voor het klaarmaken van een banket, buffet of maaltijden voor afhaal, of voor bereidingen op locatie of in een feestzaal; • voo

Doorgroeien

Ervaring en inzet worden beloond in de horeca! In de keuken kan je een mooie carrière uitbouwen. Velen beginnen als afwasser, fastfoodmedewerker of keukenmedewerker. Als je graag wilt doorgroeien, dan kan je stappen zetten richting hulpkok, chef de partie of misschien wel kok! Als je de juiste opleiding hebt gevolgd of ervaring hebt, kan je natuurlijk ook meteen in die functies starten.

Jezelf specialiseren

Eetgewoontes evolueren voortdurend. Wat wij vandaag graag eten, vinden onze ouders misschien helemaal niet zo lekker. Om mee te zijn met de foodtrends, is het belangrijk dat je investeert in opleiding. Tijdens je horecacarrière kan je terecht in onze gratis opleidingen om je verder te specialiseren.