Wil je als leidinggevende of werkgever meer aandacht hebben voor werkbaar werk? Meld je dan zeker aan voor onze thema nieuwsbrief voor 6 maanden lang nieuwe inzichten.
Rekruteren & werkbaar werk
Een origineel concept, bereikbare locatie, knap interieur, evenwichtige kaart, kwaliteitsproducten, … Jouw zaak heeft het allemaal. Maar hoe zit het met je personeel? Is het voor jou ook een hele uitdaging om geschikte medewerkers te vinden? En ze voor langere tijd binden aan je zaak, dat is ook niet evident? Lees dan verder.
Medewerkers behouden
Werkbaar werk in de horeca
Een werkbare job, daar wint iedereen bij. Daarom bundelen we op deze pagina relevante tips en opleidingen. Test ook eens hoe werkbaar jouw job / jouw onderneming is via onze scans. Of meld je aan op de thema nieuwsbrief Werkbaar Werk.
Werk maken van een non-discriminatiecode
Horeca Forma publiceerde samen met 30 andere sectorfondsen een handleiding Non-discriminatie. Dit helpt bedrijven bij het ontwikkelen van een eigen anti-discriminatiebeleid.
Gratis opleidingen van onschatbare waarde
Gratis opleidingen van onschatbare waarde
Horeca Forma organiseert korte, praktijkgerichte opleidingen voor beginnende en ervaren horecamedewerkers, voor kleine en grote bedrijven in PC 302. Gratis deelname, gegarandeerd resultaat.
Medewerkers rekruteren
Moeite om horecapersoneel te vinden? Schakel dan je eigen medewerkers in!
Verloopt jouw zoektocht naar goed personeel wat stroef?
Gooi het eens over een andere boeg met ‘via-via-werving’ en wie weet boek je hiermee wél goede resultaten. Met ons stappenplan kan je er onmiddellijk mee aan de slag!
7 slimme manieren om meer mensen te bereiken met je vacature
Normaalgezien opent de horeca op 1 mei weer de deuren. Misschien zoek je extra volk om je zomerplannen te realiseren? Wacht dan niet met de verspreiding van je vacature(s) en volg ons advies om meer kandidaten te bereiken.
10 geboden van een sterke (horeca) vacaturetekst
De jacht op nieuwe medewerkers is geopend. En wie de juiste wapens in handen heeft, heeft meer kans om de buit binnen te halen. Laten we beginnen bij het begin: het opstellen van je vacaturetekst. Samen met de experts van Jobkitchen schreven we deze 10 geboden van een sterke vacature. Let the battle begin!
Rekruteren via Instagram: download je inspiratiebundel
Je deelde je vacature alvast via jobwebsites? Super! Nu kan je ook nog je Instagramprofiel inzetten. Grote kans dat een kandidaat je pagina komt inspecteren. Of dat er potentiële sollicitanten onder je volgers zijn. Maar hoe zorg je nu voor een aantrekkelijk profiel? En hoe overtuig je werkzoekenden met je posts?
Tewerkstellingsmaatregelen in de horeca
Deze tewerkstellingsmaatregelen geven je het nodige (financiële) duwtje in de rug om werkzoekenden met verschillende profielen aan te trekken!
Aanbevolen opleidingen op maat van leidinggevenden
Opleiding: Je medewerkers (tevreden) houden
Je medewerkers (tevreden) houden
Goede werknemers zie je niet graag vertrekken. In deze opleiding leer je meer over hoe je personeel tevreden houdt, hoe je ziekteverzuim tegengaat en levenslangs leren stimuleert.
Opleiding: Hoe de samenwerking in goede banen leiden?
Hoe de samenwerking in goede banen leiden?
Wist je dat je team maar zo sterk is als de som van de delen? Als multitaskende leidinggevende verlies je dat soms uit het oog. Deze dagopleiding leert je kijken naar je team. Hoe werken ze samen? Hoe kan je hen meer verantwoordelijkheid laten opnemen? Dat leer je vandaag!
Opleiding: Coachend delegeren: laat je team schitteren
Coachend delegeren: laat je team schitteren
Als (nieuwe) leidinggevende heb je vaak de neiging om veel taken bij jou te houden. Want wat je zelf doet, doe je beter. Toch? Mis. Want de grootste winst zit ‘m in het delegeren. In deze opleiding leer je hoe je je medewerkers met duidelijke instructies in beweging krijgt.
Opleiding: Voer ontwikkelgesprekken met impact
Voer ontwikkelgesprekken met impact
Om talent aan boord te houden, moet je ontwikkelgesprekken voeren. Maar hoe komt het dat dit vaak zo weinig opbrengt? Omdat een écht gesprek meer is dan een verplicht nummertje. Deze dagopleiding leert je hoe je met de juiste interventies een cruciale impact hebt op de groei van je medewerkers, je team en de zaak.
Voor een vlotte start
Opleiding: Eerste stappen in de keuken
Eerste stappen in de keuken
Pas gestart in een professionele keuken en je mist ervaring? Of je wil als zaakvoerder op korte tijd je nieuwe keukenmedewerkers inwerken? Of je bar- en zaalpersoneel ‘keukenklaar’ maken? Deze opleiding gaat over de basics der basics m.b.t. snijtechnieken, keukentoestellen, HACCP, allergenen en werkorganisatie.
Opleiding: Eerste stappen in de bediening
Eerste stappen in de bediening
In de zaal zijn alle ogen op jou gericht, best spannend als je nog niet veel ervaring hebt. Wil je correct leren inschenken, borden dragen, inzetten en afruimen? Zonder morsen, zonder scherven en liefst op sneltempo én met een big smile? Deze praktische opleiding helpt je op weg!
Opleiding: Bar basics
Bar basics
Leer de basisprincipes voor het perfect runnen van een bar. Gratis 1 daagse opleiding gericht op bartenders.
Hoe goed scoor jij op werkbaar werk?
Hoe werkbaar is je job? Hoe is het gesteld met de werkbaarheid bij jou in de onderneming? Beantwoord enkele simpele vragen en krijg meer inzicht in jouw situatie.