Gastvriendelijke verkoop & bediening

Eerste stappen in de bediening

In de zaal zijn alle ogen op jou gericht, best spannend als je nog niet veel ervaring hebt. Wil je correct leren inschenken, borden dragen, inzetten en afruimen? Zonder morsen, zonder scherven en liefst op sneltempo én met een big smile? Deze praktijkopleiding helpt je op weg!

één dag Basis

Horeca Forma biedt gratis opleidingen van onschatbare waarde. Maar voor wie

  • In de eerste plaats voor werknemers in loondienst: horecasector PC 302. Tot één jaar na hun laatste contract.
  • Je bent horecawerkgever (PC 302)?
    • Dan krijg je sowieso één opleiding naar keuze.
    • + toegang tot heel het aanbod als minstens één van je werknemers minstens één opleiding volgt.

Over deze opleiding

Het visitekaartje van de zaak, dat ben jij. Want als commis of runner sta je vooraan, in het zicht. Het dichtst bij de gast. En dan pak je het beter meteen juist aan: oprecht gastvrij, door samen te werken en met een basiskennis praktische vaardigheden. Dat leer je van gastvrijheidsexpert Kevin Strubbe tijdens de opleiding. Je leert, en oefent, de correcte manieren om champagne open te knallen, wijn te schenken en tientallen tafels in te dekken zonder rugpijn. Om maar enkele voorbeelden te noemen!

Wat leer je?

  • Kevin Strubbe leert je gastvrij bedienen en verwelkomen op maat van jouw functie, in jouw zaak.
  • Je leert over gastvrije attitude: houding, aanspreking en kledingstijl.
  • Je leert ook de basistechnieken in de zaal, zoals een wijnfles ontkurken, de plateau balanceren, de tafel afruimen, …
  • Je oefent alles in tijdens de opleiding, maar daarna is het aan jou! Oefening baart kunst.

Aanbevolen voor:

Dit is een praktische basisopleiding voor medewerkers (bv. commis / runner) in de bediening die maar weinig ervaring hebben. Ook interessant voor andere werknemers die soms inspringen in de zaal. Of iedereen die een opfrissing wenst van de basics in de bediening. Ongeacht of je in een fastfoodketen, klassehotel of restaurant werkt.

Tip: volg ook de vervolgopleiding:

Kan je al vlot met borden lopen, inzetten en afruimen? Dan raden we je de vervolgopleiding aan: de volgende stap in de bediening: chef de rang.

Trainer

Kevin Strubbe (Hospitality Creators). Meer info en meer trainingen met Kevin Strubbe?

Agenda

Eerste stappen in de bediening

  • maandag 2 februari 2026 - 09:00 - 17:00
Antwerpen

Lindner Hotel Antwerpen, Lange Kievitstraat 125, 2018, Antwerpen

(Google Maps)

Vlakbij station Antwerpen-Centraal. Vlakbij betalende Parking Antwerpen centraal.

Eerste stappen in de bediening

  • dinsdag 10 februari 2026 - 09:00 - 17:00
Oostende

Paroles Paroles, Brandariskaai 5 & 7, 8400, Oostende

(Google Maps)
Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
1. Eerste stappen in de bediening -> 2. De volgende stap in de bediening: chef de rang
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.