Gastvriendelijkheid, bediening en onthaal

Eerste stappen in de bediening

In de zaal zijn alle ogen op jou gericht, best spannend als je nog niet veel ervaring hebt. Wil je correct leren inschenken, borden dragen, inzetten en afruimen? Zonder morsen, zonder scherven en liefst op sneltempo én met een big smile? Deze praktijkopleiding helpt je op weg!

één dag Basis

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Het visitekaartje van de zaak, dat ben jij. Want als commis of runner sta je vooraan, in het zicht. Het dichtst bij de gast. En dan pak je het beter meteen juist aan: oprecht gastvrij, door samen te werken en met een basiskennis praktische vaardigheden. Dat leer je van gastvrijheidsexpert Kevin Strubbe tijdens de opleiding. Je leert, en oefent, de correcte manieren om champagne open te knallen, wijn te schenken en tientallen tafels in te dekken zonder rugpijn. Om maar enkele voorbeelden te noemen!

Wat leer je?

  • Kevin Strubbe leert je gastvrij bedienen en verwelkomen op maat van jouw functie, in jouw zaak.
  • Je leert over gastvrije attitude: houding, aanspreking en kledingstijl.
  • Je leert ook de basistechnieken in de zaal, zoals een wijnfles ontkurken, de plateau balanceren, de tafel afruimen, …
  • Je oefent alles in tijdens de opleiding, maar daarna is het aan jou! Oefening baart kunst.

Aanbevolen voor:

Dit is een praktische basisopleiding voor medewerkers (bv. commis / runner) in de bediening die maar weinig ervaring hebben. Ook interessant voor andere werknemers die soms inspringen in de zaal. Of iedereen die een opfrissing wenst van de basics in de bediening. Ongeacht of je in een fastfoodketen, klassehotel of restaurant werkt.

Tip: volg ook de vervolgopleiding:

Kan je al vlot met borden lopen, inzetten en afruimen? Dan raden we je de vervolgopleiding aan: de volgende stap in de bediening: chef de rang.

Trainer

Kevin Strubbe (Hospitality Creators). Meer info en meer trainingen met Kevin Strubbe?

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.
Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
1. Eerste stappen in de bediening -> 2. De volgende stap in de bediening: chef de rang
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.