Opleidingen voor vakmensen in de horeca

Werk je in de horecasector (Paritair Comité 302) of stel je mensen te werk in de horeca? Dan helpen wij jou en je bedrijf vooruit met korte, praktijkgerichte opleidingen voor personeel. Meedoen is gratis, het resultaat proef je meteen. Deze opleidingen staan ook open voor werkzoekenden met recente horeca-ervaring in PC 302 (minder dan één jaar geleden).

Een opleiding volgen?

Kies uit 100 inspirerende opleidingen waar je in korte tijd veel van opsteekt. Gratis deelname voor horecawerknemers en (onder voorwaarden) hun werkgevers.

Ga naar de opleidingskalender

Een opleiding aanvragen voor je bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers kan je een opleiding organiseren in jouw horecazaak.

Meer info over bedrijfsopleidingen

Een horecaberoep aanleren?

Wist je dat er heel wat opleidingstrajecten bestaan om werk te vinden in de horeca? Denk maar aan een  bartenderopleiding, opleiding tot zaalmedewerker of keukenmedewerker, een koksopleiding, enz.

Ontdek de werkzoekendenopleidingen

Onze aanpak

  • Praktijkgerichte horeca-opleidingen van 1 à 2 dagen.
  • In kleine groep waarin je vragen kan stellen en leert van elkaar.
  • Onze trainers zijn horecakenners die weten waarover ze praten.
  • Je ontvangt een getuigschrift als bewijs van je deelname.
  • Gent, Antwerpen, Leuven, Kortrijk, Oostende, Hasselt, ... onze opleidingen zijn overal. Vanaf 8 deelnemers komt de trainer zelfs naar jouw horecazaak.

Wie kan gratis deelnemen?

  • Werknemers in de horecasector (Paritair Comité (PC) 302)
  • Horecawerkgevers van wie het personeel opleidingen volgt (concreet: minstens één werknemer volgde in de voorbije 2 jaar minstens één opleiding).
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302).

>> Vind een opleiding!

PDF-overzicht van het aanbod

Nieuwe opleidingen

Opleiding: De opmars van zeegroenten, zeewier en algen

De opmars van zeegroenten, zeewier en algen

Zilt van smaak, sappig maar ook knapperig, rijk aan vitaminen, arm aan calorieën. Zeegroenten zijn een verrijking voor elke moderne keuken. Tijdens deze praktijkopleiding toont seaweedchef Donald Deschagt originele en haalbare toepassingen met deze future food.
Opleiding: Unieke recepten creëren met de Foodpairing® app

Unieke recepten creëren met de Foodpairing® app

Smaak is iets persoonlijks… of toch niet hélemaal? Tijdens deze opleiding ontdek je unieke smaakcombinaties waarvan het succes wetenschappelijk bewezen is. Je gebruikt een Foodpairing app en krijgt toegang tot een impressionante database van 1000 smaken en ingrediënten.
Opleiding: Jaarlijkse update voor wijnkenners

Jaarlijkse update voor wijnkenners

Over wijn raak je nooit uitgeleerd! Na deze korte opleiding ben je weer up to date met de nieuwste wijntrends, de druifsoort van het jaar, de evoluties op het vlak van wijnbeleving en wine & foodpairing.
Opleiding: Doeltreffende verkooptechnieken voor frontline medewerkers

Doeltreffende verkooptechnieken voor frontline medewerkers

Je wordt dagelijks overspoeld met vragen voor bv. meetings, seminaries, (groeps)reserveringen, feesten, ... Maar hoe zet je die vragen om in concrete bookings en contracten? Daar gaat deze commerciële opleiding dieper op in, zodat jij een aangenaam én doeltreffend verkoopgesprek kan voeren met je klanten.
Opleiding: De beste deals onderhandelen met je leveranciers

De beste deals onderhandelen met je leveranciers

Onderhandelen over prijzen, lig je hier wakker van? Daar brengt deze opleiding verandering in. Een ervaren aankoper leert je alles over een scherp aankoopbeleid en negotiëren met leveranciers.

Unieke opleiding: Witloof op de kaart

Op woensdag 2/2/22 organiseert Toerisme Vlaams-Brabant in samenwerking met Horeca Forma de opleiding “Witloof op de kaart”. Omdat witloof een streekproduct is waar we fier op mogen zijn. Zowel koks als zaalpersoneel zijn uitgenodigd voor deze unieke beleving.

Onze opleidingen in beeld

Je vraagt je misschien af ... 

Meer dan 100 gratis opleidingen voor vakmensen in de horeca

Vind je opleiding