Bijleren, waar en wanneer jij wilt
Tijdens onze opleidingen leer je veel bij op korte tijd. Je wisselt van gedachten met andere horecamensen, je stelt vragen aan de lesgever, je experimenteert en oefent erop los. Als aanvulling op ons vast opleidingsaanbod, vind je hier nuttige publicaties, elearnings, ebooks ... Deze bekijk je gewoon vanuit je zetel, tuin of zelfs op de trein. Handig!
E-learnings
Onze e-learnings zijn interactieve webpagina's met filmpjes, animaties en testjes over het onderwerp. Zo'n e-learning volg je wanneer jij er tijd voor hebt, op je laptop, tablet of smartphone.
E-learning Meer verdienen met je gerechten en dranken
Deze gratis e-learning is gemaakt door de horecasector voor de horecasector. Je kan er zelfstandig mee aan de slag om je werk te optimaliseren en te vereenvoudigen.
E-learning Gastvrij verkopen in de horeca
Deze gratis e-learning is gemaakt door de horecasector voor de horecasector. Je kan er zelfstandig mee aan de slag om de gasttevredenheid én de omzet in je zaak te verhogen.
Publicaties en e-books
Gratis e-book Inclusieve Hospitality
Een inclusieve aanpak helpt jouw horecazaak vooruit. Hoe? De tips en voorbeelden uit ons nieuwste e-book, een samenwerking met expert Hanan Challouki, helpen je op weg.
Gratis e-book 'Meer verkopen op een gastvrije manier'
Wil jij de gasten verwennen en ondertussen de omzet van de zaak opkrikken? In dit eBook ontdek je gastvrije verkooptips voor kelners, zaalmedewerkers en hotelreceptionisten.
Gratis e-book 'Meer verdienen met je gerechten en dranken'
Passie en creativiteit zijn belangrijk voor een chef, juist rekenen is dat ook. Dit eBook geeft je tips en technieken voor correcte foodcostberekeningen en nuttige menu-analyses.
Werkboek Ondernemen in de Horeca (nieuw)
Dit boek, dat we initieel maakten voor de hotelscholen, bestaat uit 3 modules: Kostprijsberekening - Prijsbepaling - Marketing en Verkoop. Het is het ideale instrument om jouw aanpak onder de loep te nemen en je rendabiliteit te verhogen.
Beeldwoordenboeken (incl. Oekraïense vertaling)
Onze sector is een mooie weerspiegeling van onze samenleving, divers en boeiend! Anderstalige mensen wonen en werken dicht bij elkaar. Op de werkvloer leidt dit wel eens tot communicatieproblemen. Daarom heeft Horeca Forma beeldwoordenboeken Keuken en Housekeeping ontwikkeld.
Apps
Heruitzendingen webinars en Facebook Live (corona)
Digitale opleidingen (Zoom)
Een selectie van opleidingen die (ook) digitaal georganiseerd worden:
Je eigen marketingplan opstellen: basisopleiding voor de horeca
Je eigen marketingplan opstellen: basisopleiding voor de horeca
Tijdens deze opleiding leer je de basisstappen om een digitaal marketingplan op te stellen. En ook waar je inspiratie kan halen voor je content en op welke kanalen je deze best deelt.
Opleiding: Boost je professionele sociale media
Boost je professionele sociale media
Ben je stiekem jaloers op die creatieve Instagramprofielen van andere restaurants? Waarbij het reacties en likes regent? Doe dan mee met deze online workshop & start met een duidelijk plan om jouw instagram succesvoller te maken.
Opleiding: Foodcostberekening
Foodcostberekening
Maak van jouw zaak een financieel gezonde zaak! Leer je food & beverage kosten te analyseren, je foodwaste te reduceren, kosten in te schatten en je omzet te vergroten. Gratis 1daags.
Opleiding: HACCP: jouw zaak conform de regels van de voedselveiligheid
HACCP: jouw zaak conform de regels van de voedselveiligheid
Maak je tip top in orde voor een FAVV controle en leer tijdens deze opleiding alles over de recente regelgeving rond voedselveiligheid. Gratis 1daagse opleiding.
Opleiding: De allergenenwetgeving in de praktijk
De allergenenwetgeving in de praktijk
Geen allergenen kopzorgen meer na deze 1daagse opleiding. Je leert alles over allergenen en intoleranties, kruisbesmetting en technische fiches. Klaar voor een FAVV controle dus!
Onze blog
Blog
Blog
Wat viel ons op? Wat leeft er bij Horeca Forma? Je leest het hier.
Het horecapersoneel is op... wat nu?
Het personeel in de horeca raakt op. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Want als de vacatures open blijven staan, komt alle druk op de schouders van het bestaand team terecht. Het weegt door op de duur. Omdat de personeelskrapte niet op 1-2-3 opgelost raakt, delen we 14 praktische manieren om druk van de ketel te halen.