GoodHabitz (nieuw)

Horeca Forma gaat in zee met het online leerplatform Goodhabitz. Dat is een website (én app) met +100 online trainingen in 16 verschillende talen. Als horecawerknemer of -werkgever kan je er vanaf nu gratis gebruik van maken.

E-learnings Horeca Forma

Onze e-learnings zijn interactieve webpagina's met filmpjes, animaties en testjes over het onderwerp. Zo'n e-learning volg je wanneer jij er tijd voor hebt, op je laptop, tablet of smartphone. 

Publicaties en e-books

Apps en websites

Heruitzendingen webinars en Facebook Live (corona)

Digitale opleidingen (Zoom)

Een selectie van opleidingen die (ook) digitaal georganiseerd worden:

Onze blog

Neem een kijkje in onze blog voor korte tips & tricks. Beter nog: schrijf je in op de nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks jouw lading tips en inspiratie.

Mocktail mislukt? Dit zijn mogelijke oorzaken.

De mocktailrevolutie is in volle gang! Logisch, want mocktails zijn niet zo moeilijk om te maken en de vraag naar alcoholvrij blijft toenemen. Maar er zijn kwaliteitsverschillen. Van waterig tot flauw of 0,0 creativiteit. Onze drankenexpert en -trainer Dave vertelt waarom mocktails wel eens mislukken.

3 ideeën voor koude koffies

De zon laat dit jaar wat op zich wachten, maar deze drie ideeën voor koude koffies zullen je gasten zeker appreciëren tijdens de warmere lente- en zomermaanden. Tijd om de zomerkaart uit te breiden dus. Onze inspiratie halen we uit de Horeca Forma-opleiding 'Slow coffee en cold coffee'.

8 x creatieve en voordelige food swaps

Uit gewoonte grijpen we vaak naar dezelfde ingrediënten, of het nu voor onze eigen winkelkar is of voor de menukaart van de zaak. Spinazie, zalm, kropsla, komkommer, … lekker maar niet echt origineel. Wil je meer variëren zonder te choqueren, probeer dan eens deze creatieve en voordelige food swaps met vis en groenten.

Geen technische fiches van je gerechten? Dan mis je deze voordelen

Veel chefs werken wel met recepten, maar documenteren dit niet nauwkeurig. Het recept zweeft rond in het hoofd, de grote lijnen staan ergens neergeschreven, maar waar ook alweer? Herkenbaar? In welk type horecazaak je ook werkt, een technische receptenfiche heeft niets dan voordelen. Wij sommen de belangrijkste op.

7 simpele tips om meer te verkopen per tafel

Zeker tijdens de feestdagen worden je gasten graag extra in de watten gelegd. Ze willen herinneringen maken, zorgeloos genieten en niets tekort komen. De bediening kan daar handig op inspelen. De volgende 7 verkooptechnieken voor de horeca zijn even subtiel als doeltreffend. En vooral: heel simpel. Welke pas jij toe?

Het horecapersoneel is op... wat nu?

Het personeel in de horeca raakt op. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Want als de vacatures open blijven staan, komt alle druk op de schouders van het bestaand team terecht. Het weegt door op de duur. Omdat de personeelskrapte niet op 1-2-3 opgelost raakt, delen we 14 praktische manieren om druk van de ketel te halen.