Wil jij graag weten wat je exact verdient op elk verkocht gerecht? En wat de ideale prijs is? De professionele applicaties van Horeca Forma en Guidea vertellen je het enige juiste antwoord.

Ontdek de apps foodcostberekening en menu engineering

Maak gebruik van een online programma om grip te krijgen op je werkelijke F&B kosten en ideale verkoopprijzen en menukaartsamenstelling.

Maak je gratis account aan

F&B kost berekenen & receptenfiches uitwerken

Foodcostberekening app

De app Foodcostberekening helpt je bij het correct berekenen van de food & beveragecost van je (bestaande of te ontwikkelen) gerechten en dranken. Jij geeft de ingrediënten en basisrecepten in, de app rekent alles uit en houdt rekening met wastefactoren, personeelskosten, enz. Het resultaat? Een overzichtelijke receptenfiche per gerecht, incl. allergeneninformatie en bereidingswijze.

Dit online programma wordt gratis aangeboden door Horeca Forma en Guidea.

Je account aanmaken? 

Registreer je via de website van ons Kenniscentrum Guidea. Wil je hulp bij het berekenen van je foodcost? Schrijf je dan in voor de populaire dagopleiding Foodcostberekening (gratis training voor horecawerknemers en -werkgevers actief in PC 302).

De ideale prijs bepalen

App menu engineering

De app menu engineering berekent de marges van elk gerecht o.b.v. de reële kostprijs, verkoopprijs en het verkoopcijfer. Via een analyse met kleurcodes ontdek je meteen de moneymakers en pijnpunten van je menukaart. En vooral: je krijgt inzicht in de ideale verkoopprijs. Verander je iets aan je menu? De tool berekent meteen het effect op het rendement.

Dit online programma wordt gratis aangeboden door Horeca Forma en Guidea.

Je account aanmaken? 

Registreer je via de website van ons Kenniscentrum Guidea. Wil je hulp bij het analyseren van je menukaart? Schrijf je dan in voor de vervolgopleiding De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart (gratis training voor horecawerknemers en -werkgevers actief in PC 302).

Probeer het zelf eens

Ga van de start met deze twee professionele apps.

Gratis account aanmaken

Deze software werd ontwikkeld voor de Horecasector door de Horecasector: Horeca Forma (de vormingsorganisatie voor het paritair comité 302 Horeca) enerzijds en Guidea (het Kenniscentrum Horeca) anderzijds. Als horecaprofessional heb je recht op deze software, je zou gek zijn om er geen gebruik van te maken. 

Wist je dat Horeca Forma ook meer dan 100 opleidingen aanbiedt voor horecawerknemers in bedrijven van het PC 302? Neem een kijkje in de kalender.