Hoewel ik al vrij veel wist hierover, of dat dacht ik toch, heb ik toch veel bijgeleerd. Het was heel interessant. We staan eigenlijk veel te weinig stil bij wat alles ons werkelijk kost. Bedankt voor deze interessante en ook leuke opleiding.
Deelnemer foodcostberekening
Foodcostberekening
In een financieel gezonde zaak zijn de gerechten niet alleen lekker, maar ook winstgevend. Daarom leer je in deze opleiding hoe je kostprijzen berekent en optimaliseert m.b.v. een gratis foodcostberekeningstool.
Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:
- Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
- Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
- Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma
Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.
Over deze opleiding
“Eén uur rekenen levert meer op dan één uur koken.” Met die wijze woorden opent foodcostexpert en chefkok Dany Dhollander deze opleiding, elke keer opnieuw. Want om financieel gezond te zijn, is een duidelijk beeld van de werkelijke F&B kosten essentieel.
Deze opleiding helpt je daarbij. Je krijgt een duidelijk kader, praktische oefeningen en tips. Aan het einde van de dag weet je perfect hoe je individuele kostprijzen van je gerechten berekent. Dat is de eerste cruciale stap om prijzen te kunnen bepalen (en dat leer je tijdens de vervolgopleiding “De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart”).
Wat ga je leren?
- De kostprijzen berekenen van de gerechten en dranken in je zaak
- Hoe je een gezonde marge bepaalt op die gerechten en dranken
- Verborgen kosten herkennen en in kaart brengen
- Kennismaking met een gratis foodcostberekeningstool die je F&B kosten helpt analyseren, technische receptenfiches oplevert en allergenen koppelt aan recepten. De tool wordt aangeboden door Guidea en Horeca Forma.
- Hoe je de F&B kosten in de zaak kan sturen en optimaliseren, bv. door portionering, zelf doen/uitbesteden, ingrediëntenkeuzes, samenstelling recepten, food waste, …
- Hoe je meer uniformiteit in je keuken krijgt
Tip: schrijf je meteen in voor de vervolgopleidingen “De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart” & “Het management van een financieel gezond bedrijf”
Voor wie?
Voor werkgevers en chefs of sous-chefs die meer grip willen krijgen op het rendement van hun restaurant, eetcafé, brasserie, taverne, … Ook interessant voor elke medewerker die meer inzicht wenst in kostprijsberekeningen.
Trainer
Dany Dhollander. Meer info en meer trainingen met Dany?
Agenda
Foodcostberekening
- dinsdag 21 januari 2025 - 09:00 - 17:00
Gelegen in het stadscenturm. Openbare parkeerplaats dicht bij het hotel.
Foodcostberekening
- maandag 24 februari 2025 - 09:00 - 17:00
Eigen ondergrondse parking (betalend). 20 min. te voet vanuit Brugge station.
Foodcostberekening
- donderdag 20 maart 2025 - 09:00 - 17:00
Deze opleiding liever in het bedrijf?
Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe
Lees ook
Food & Beverage berekening: 7 hoofdzonden
E-books om rendabeler te werken in de horeca
Prijs
gratis deelnameVoorbeeldtraject
Foodcostberekening -> De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaartGoed om weten
Inschrijven verplicht.
Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.
Ook toegankelijk voor horecawerkgevers (zonder voorwaarden).