Financieel Beheer

Foodcostberekening

Maak van jouw zaak een financieel gezonde zaak! Leer je food & beverage kosten te analyseren, je foodwaste te reduceren, kosten in te schatten en je omzet te vergroten.

één dag Basis Tip voor werkgevers!

Onze opleidingen zijn gratis! Maar voor wie?

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden afwijken.

Over deze opleiding

Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'Food & Beverage berekening'. De opleidingsinhoud is ongewijzigd.

Elke financieel gezonde horecazaak heeft een duidelijk zicht op zijn werkelijke Food & Beverage kosten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met praktische oefeningen en tips leer je over de waste factor en ga je aan de slag om je eigen receptenfiches op te stellen.

Wat ga je leren

  • Hoe je via een gratis app een complete analyse maakt van jouw F&B kost
  • De voorspelbare en vooral de onvoorspelbare kosten inschatten
  • De F&B kosten van de zaak sturen, bv. door receptenkeuze
  • Hoe de verkoopwijze en betaalwijze in je zaak de kosten beïnvloedt

Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met de gratis Foodcost app van Guidea. Bekijk hier het filmpje.

Heb je de basis van F&B berekening (al) onder de knie? Dan is de training Food & Beverage analyse meer iets voor jou. 

Trainer

Dany Dhollander. Meer info en meer trainingen met Dany?

Agenda

Foodcostberekening

  • donderdag 29 september 2022 - 09:00 - 17:00
Gent

Holiday Inn Gent Expo, Maaltekouter 3, 9051, Gent

(Google Maps)

Parking hotel aan 2,5€ /dag. Ikea Gent parking gratis. Tram 1 tot Flanders Expo vanuit Gent St P.

Foodcostberekening

  • dinsdag 25 oktober 2022 - 09:00 - 17:00
Hasselt

Holiday Inn Express Hasselt, Thonissenlaan 37, 3500, Hasselt

(Google Maps)

Betalende parking Molenpoort. Station Hasselt op 15 min wandelen of met busverbinding.

Inschrijven bijna volzet

Foodcostberekening

  • woensdag 9 november 2022 - 09:00 - 17:00
Brugge

Guidea, Koning Albert I-Laan 94/A001, 8200, Brugge

(Google Maps)

Parkeren in de buurt (parkeerschijf). Op 1.7km wandelafstand van Brugge station.

Foodcostberekening

  • vrijdag 18 november 2022 - 09:00 - 17:00
Online training

Je volgt deze training via Zoom/Teams, Online training

(Google Maps)

Foodcostberekening

  • dinsdag 24 januari 2023 - 09:00 - 17:00
Antwerpen

Radisson Blu Astrid Hotel, Koningin Astridplein 7, 2018, Antwerpen

(Google Maps)

Vlakbij station Antwerpen-Centraal en betalende Parking Antwerpen Centraal.

Foodcostberekening

  • maandag 27 februari 2023 - 09:00 - 17:00
Blankenberge

Mercure Blankenberge, Koning Leopold III Plein 17, 8370, Blankenberge

(Google Maps)

Betaalparking naast het hotel. Net aan het Blankenberge station.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
gratis deelname
Voorbeeldtraject
 Foodcostberekening -> Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering  
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.

Ook toegankelijk voor horecawerkgevers (zonder voorwaarden).