Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.
De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart
De basis van je prijsberekening legde je al in de opleiding foodcostberekening. Maar om de juiste prijzen op je kaart te zetten, is er meer nodig dan kostprijsberekeningen alleen. Na deze 2-daagse interactieve opleiding kan je doordacht prijzen (her)bepalen en een rendabele kaart samenstellen.
Voorkennis vereist
Je bent vertrouwd met foodcostberekeningen en/of je volgde al de opleiding Foodcostberekening.
Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:
- Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
- Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
- Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma
Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.
Over deze opleiding
Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'Analyseer je opbrengsten met menu engineering'. De opleidingsinhoud is ongewijzigd.
De basis van je prijsberekening legde je al in de opleiding foodcostberekening. Maar als je jouw prijzen enkel bepaalt o.b.v. foodcost en marge, bots je al snel tegen een muur. Want dan zouden sommige gerechten met dure grondstoffen onbetaalbaar worden. Hoe werkt het dan wel?
Het is belangrijk om alle verkoopprijzen op je kaart te beschouwen als puzzelstukjes. Die moeten samen een winstgevend geheel vormen. Hoe je dat aanpakt op een eenvoudige manier, leer je tijdens deze 2-daagse opleiding. Je maakt kennis met alle stappen die leiden tot de ideale prijzen en ideale kaartsamenstelling en staat stil bij het belang van verkoop.
Wat ga je leren?
- Hoe je individuele prijsberekeningen vertaalt naar ideale verkoopprijzen op je menukaart.
- Welke prijzen verwacht je klant? Wat is een prijsbeeld?
- Wat is je laagste en hoogste prijs in een productgroep?
- Hoe je doordacht en onderbouwd prijzen kan, mag of moet verhogen
- Menu engineering begrijpen en toepassen
- Een personeelskost budgetteren in euro en uren
- Verbanden leggen tussen de prijzen op je kaart
- Hoe omgaan met promoties/suggestieprijzen/…
- Prijsstrategieën kennen en begrijpen
Tip: Schrijf je in voor de vervolgopleiding Het management van een financieel gezond bedrijf of leer 40 marketingtips voor een verleidelijke menukaart.
Voor wie?
Deze opleiding bouwt verder op de opleiding foodcostberekening, maar kan ook apart gevolgd worden als je al vertrouwd bent met foodcostberekeningen.
Trainer
Dany Dhollander. Meer info en meer trainingen met Dany?
Toelatingsvoorwaarden
Ideaal voor horecawerknemers én -werkgevers* (Paritair Comité 302) die zich bezighouden met het financieel luik van een restaurant of andere eetgelegenheid. Als je weinig ervaring hebt met de financiële aspecten, dan raden we je aan om eerst de opleiding 'Foodcostberekening' te volgen.
Agenda
De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart
- maandag 16 oktober 2023 - 09:00 - 13:00
- maandag 23 oktober 2023 - 09:00 - 13:00
De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart
- dinsdag 7 november 2023 - 09:00 - 17:00
- dinsdag 14 november 2023 - 09:00 - 17:00
Betalende privé parking onder het hotel. Op 10 min wandelen van Aalst station.
De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart
- donderdag 30 november 2023 - 09:00 - 17:00
- donderdag 7 december 2023 - 09:00 - 17:00
Parkeren in de buurt (parkeerschijf). Op 1.7km wandelafstand van Brugge station.
De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart
- maandag 4 december 2023 - 09:00 - 17:00
- maandag 11 december 2023 - 09:00 - 17:00
Betalende parkings in de buurt. Tegenover Genk station.
De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart
- dinsdag 20 februari 2024 - 09:00 - 17:00
- dinsdag 27 februari 2024 - 09:00 - 17:00
Gelegen in het stadscenturm. Openbare parkeerplaats dicht bij het hotel.
Prijs
gratis deelnameVoorbeeldtraject
Foodcostberekening -> De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart (deze opleiding)Goed om weten
Ook toegankelijk voor horecawerkgevers (zonder voorwaarden).
Inschrijven verplicht.
Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.