Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.
Het management van een financieel gezond bedrijf
Na deze hands on opleiding heb je meer inzicht in de financiële kengetallen van je restaurant, brasserie, eetcafé,… . Als manager of ondernemer leer je het verschil tussen de boekhouding van de zaak enerzijds en het verdienmodel van de zaak anderzijds. De inzichten én praktische tips brengen rust en zekerheid en maken de zaak weerbaarder.
Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:
- Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
- Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
- Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma
Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.
Over deze opleiding
Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'Mijn financieel beleid'. De opleidingsinhoud is ongewijzigd.
Veel horecaondernemers/managers vertrouwen de financiën (blindelings) toe aan de boekhouder. Dat is beperkt en eenzijdig omdat een boekhouding je enkel iets leert over het verleden.
Tijdens deze opleiding kijk je door een ondernemersbril naar het financiële plaatje van de zaak. Met een oeroud basisprincipe als uitgangspunt: ‘Je kan niet meer geld uitgeven dan je ontvangt.’ Dit vertaalt zich in een verdienmodel waarin je ziet hoeveel je mag uitgeven aan leveranciers, personeel, elektriciteit, investeringen, enz. Je leert dus hoe je op een eenvoudige wijze kan budgetteren en vooraf kan bepalen hoeveel geld je ter beschikking hebt om uit te geven. Het verdienmodel leert je ook hoe je door eenvoudige analyses je kengetallen kan opvolgen en kan meten of je nog wel op het goede financiële spoor zit. Je krijgt echt grip op de financiële doelstellingen van het bedrijf.
Wat ga je leren?
- Het verdienmodel voor je restaurant, brasserie, bistro,… samenstellen
- Je leert kengetallen berekenen en bijsturen
- Een boordtabel opstellen voor je restaurant, bar, …
- Tools om je personeelskosten te beheren & concreet uitrekenen hoeveel uren je mag inplannen
- Je leert de personeelskost wekelijks op te volgen en bij te sturen
- Wat zijn de basic managementdocumenten
- Hoe je medewerkers motiveert d.m.v. kengetallen
Voor wie?
Aanbevolen voor (startende maar ook ervaren) werkgevers en voor werknemers die verantwoordelijk zijn voor het financieel luik van een (hotel)restaurant of andere eetgelegenheid.
Heb je een managementfunctie in een hotel, niet in de F&B-afdeling? Dan is de opleiding ‘Hotelfinanciën in de praktijk: elke beslissing telt' meer iets voor jou.
Trainer
Dany Dhollander. Meer info en meer trainingen met Dany?
Toelatingsvoorwaarden
Ideaal voor horecawerknemers én -werkgevers* (Paritair Comité 302) die zich bezighouden met het financieel luik van een restaurant of andere eetgelegenheid. Als je weinig ervaring hebt met de financiële aspecten, dan raden we je aan om eerst de opleiding 'Foodcostberekening' te volgen.
Werk je in een hotel? Dan sluit deze opleiding waarschijnlijk beter bij je aan: Hotelfinanciën in de praktijk: elke beslissing telt.
*Deze opleiding mag je als werkgever ook volgen als je personeel nog geen Horeca Forma-opleidingen volgt.
Agenda
Het management van een financieel gezond bedrijf
- woensdag 11 december 2024 - 09:00 - 17:00
Parkeren in de buurt (parkeerschijf). Op 1.7km wandelafstand van Brugge station.
Het management van een financieel gezond bedrijf
- maandag 16 december 2024 - 09:00 - 17:00
Vlakbij station Leuven. Betalende parking De Bond of parking station Leuven.
Het management van een financieel gezond bedrijf
- dinsdag 25 maart 2025 - 09:00 - 17:00
Gelegen in het stadscenturm. Openbare parkeerplaats dicht bij het hotel.
Prijs
Gratis deelnameVoorbeeldtraject
1. Foodcostberekening -> 2. De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende menukaart -> 3. Het management van een financieel gezond bedrijf (deze opleiding)Goed om weten
Ook toegankelijk voor horecawerkgevers (zonder voorwaarden).
Inschrijven verplicht.
Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma