Financieel Beheer

Hotelfinanciën in de praktijk: elke beslissing telt

Als leidinggevende neem je dagelijks beslissingen met een financiële impact op het hotel. Dat is zeker. Maar hoeveel impact precies? En hoe kan het beter? Tijdens deze basisopleiding leer je kijken door een financiële bril. Mét praktische basistips. Tot je vanzelf inziet welke uitkomst het meest rendabel is voor het hotel.

één dag Basis

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Jij beslist mee. En bij elke beslissing wil je het beste voor het hotel. Gemotiveerd personeel, tevreden gasten en … een sterk financieel resultaat. Maar voor dat laatste heb je meer nodig dan wat buikgevoel. Als je een drukke check-out verwacht, plan je dan nog voor de zekerheid een extra kamermeisje en receptionist in? Dan moet je beginnen rekenen en afwegen.  Maar hoe begin je eraan? Dat vertelt economisch horeca-adviseur Filip Nicasi. Zonder al te diep in de boekhouding te duiken, word je zelfzekerder over je beslissingen. Want je begrijpt de financiële gevolgen. Niet enkel voor je departement, maar voor het hele hotel.

Wat leer je?

  • Je krijgt financiële basisinzichten: hoe zet ik opbrengsten en kosten tegenover elkaar? Welk effect heeft een extra kost op de omzet? Zo plaats je jouw beslissingen in het financiële totaalplaatje.
  • Je leert werken met eenvoudige en tijdbesparende tips en tools. Zoals de excelsimulatietool, gemaakt op maat van het hotelwezen.
  • We overlopen de oefeningen, praktijksessies en voorbeelden op jouw tempo. Vraag voor een collega-diensthoofd? Ga je gang, want ook onderlinge interactie vinden we belangrijk.

Aanbevolen voor

Deze opleiding is aanbevolen voor operationele diensthoofden en leidinggevenden in een hotel, werkzaam in Paritair Comité 302. Ook hoteleigenaars (van hotels PC 302 met personeel in dienst) zijn welkom in deze opleiding, zelfs als hun personeel nog geen opleidingen volgt bij Horeca Forma. 

Afdelingshoofden zijn zich niet altijd bewust van de toegevoegde waarde die ze hebben voor de resultaten van het hotel. In deze opleiding worden budgetten, cijfers, ... bekeken vanuit de leefwereld van de operationele diensthoofden. Dat maakt het interessant.

Christel Cabanier, general manager Hotel Franq

Agenda

Hotelfinanciën in de praktijk: elke beslissing telt

  • maandag 29 april 2024 - 09:00 - 17:00
Brugge

Guidea, Koning Albert I-Laan 94/A001, 8200, Brugge

(Google Maps)

Parkeren in de buurt (parkeerschijf). Op 1.7km wandelafstand van Brugge station.

Inschrijven bijna volzet
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma