Lonen en contracten
Als je houdt van variatie en sociaal contact, dan is een job in de horeca perfect voor jou. Je vraagt je vast af of je er ook genoeg mee verdient? Of er nog extra’s zijn bovenop je basisloon? En welk contract nu eigenlijk het past bij jouw situatie? We maken je wegwijs, zodat je perfect weet waar je aan toe bent.
Lonen in de horeca
Je kan perfect nagaan welk minimum loon je voor jouw prestaties mag verwachten. De salarissen zijn namelijk wettelijk vastgelegd in een loonbarema. Een werkgever mag jou dus niet minder betalen, maar mag jou wel meer betalen. Het staat je vrij daarover te onderhandelen. Je loon hangt ook af van je functie enerzijds en je opgebouwde ervaring anderzijds. Met de nodige inzet, kan je snel klimmen op de loonladder.
Vergoedingen en premies
In de horecasector kan je rekenen op interessante vergoedingen en premies. Denk hierbij aan een eindejaarspremie, ecocheques, nachtpremie, zon- en feestdagentoeslag,... Ontdek welke mooie extra’s je bovenop je salaris mag verwachten.
Type arbeidsovereenkomsten
Iedereen kent wel iemand die een centje bijverdient in een restaurant of café als studentenjob of flexijob. Daarnaast telt de horecasector zo’n 60.000 vaste werknemers, alleen al in Vlaanderen. Wil jij daar één van worden? Informeer je dan even over de verschillende contracten.