Deze opleidingstrajecten organiseren we het hele jaar door (m.u.v. de vakanties). Op de website vind je de geplande data van elke opleidingsmodule uit het traject, en dit voor de komende 5 maanden. Neem dus regelmatig een kijkje voor nieuwe data. Schrijf je apart in voor elke opleidingsmodule. Deelname is gratis, voor wie er recht op heeft. 

Heb je vragen? Laat het weten via opleidingen@horecaformavlaanderen.be.   

Groeitraject horeca: vijf sterren voor gastvrijheid

Gastvrijheid begint natuurlijk met een professionele bediening: inschenken, borden dragen, inzetten, afruimen. Snel en met de glimlach. Maar dat is niet genoeg om het verschil te merken in je kassa, je reviews en je imago. Horeca Forma laat jouw medewerkers in de bediening echt openbloeien via gratis opleidingen.

Groeitraject horeca: mijn keuken, een rendabele keuken

Vroeg of laat komt dat moment. Je geraakt er niet meer met “hoe je het altijd al deed”. Kiezen wat op je kaart komt. Weten wat het mag kosten. Een prijs bepalen die eerlijk voelt, voor je klant en voor jou. Twijfel daarover is normaal. Wat je nodig hebt? Nieuwe inzichten. Ontdek snel ons gratis opleidingsaanbod.

Voor nieuwkomers in de zaal / bar / keuken

Tijdens onze basisopleidingen kweken kersverse of onervaren horecamedewerkers zelfvertrouwen om hun dagelijkse taken correct, enthousiast en vastberaden uit te voeren. We hebben eendaagse basisopleidingen voor beginnende keuken-, bar- en zaalmedewerkers.

Groeitraject horeca: Strategisch leiderschap

Ook als ervaren leidinggevende kom je nog uitdagingen tegen. Met dit opleidingstraject versterk je je strategische leiderschapskwaliteiten en sta je voortaan extra stevig in je schoenen. Dit doen we via 4 opleidingsmodules die perfect op elkaar aansluiten.

Groeitraject horeca: Operationeel leiderschap

Een team aansturen & coachen terwijl je zelf meedraait in de service. Dat is niet niks! Wij willen (beginnende) leidinggevenden ondersteunen in hun functie en ontwikkelden enkele opleidingsmodules die perfect op elkaar afgestemd zijn. Volg ze allemaal en word de zelfverzekerde leidinggevende die je zo graag wil zijn.

Opleidingen voor ambitieuze koks

Je bent chef, sous-chef of chef de partie. Of je droomt ervan om daar te raken. Eén ding is zeker: jij wil vooruit. Daarom krijg jij van ons een pakket gratis opleidingen: een mix van praktijk en theorie, altijd tot in het hart van het vak. Schrijf je snel in.

Voorbeeldtraject thee & infusies | met Ann Vansteenkiste

Hoe je thee & infusies bereidt, bepaalt alles. Van de kwaliteit van het water, de temperatuur tot de trektijd. Volg de instructies van thee-expert Ann Vansteenkiste en ontdek samen met haar de veelzijdigheid van pure producten.

Groeitraject horeca: Barista

Leer je koffiemachine beter kennen en ontdek wat er allemaal nodig is om de perfecte kop koffie te zetten. Dit traject bestaat uit drie vrijblijvende opleidingsmodules. Gratis voor werknemers in de horecasector.

Voorbeeldtraject Wijnkennis

Van een gepassioneerde wijnliefhebber tot een gecertificeerd wijnkenner? Na dit voorbeeldtraject apprecieer je wijn in al z’n facetten en weet je hoe je deze passie feilloos deelt met collega’s en gasten. Je start bij de basis: voorproeven, bewaar- en serveertechnieken, het herkennen van druivenrassen en wijnstijlen...

Voorbeeldtraject plant-based koken | met Pieter-Jan Lint

Plantaardig eten en koken, zit in de lift. Tijdens dit opleidingstraject met chefkok Pieter-Jan Lint (restaurant Amaranth) leer je stap voor stap de technieken die eigen zijn aan plantaardig koken, net zoals de specifieke ingrediënten.