Deze opleidingstrajecten organiseren we het hele jaar door (m.u.v. de vakanties). Op de website vind je de geplande data van elke opleidingsmodule uit het traject, en dit voor de komende 5 maanden. Neem dus regelmatig een kijkje voor nieuwe data. Schrijf je apart in voor elke opleidingsmodule. Deelname is gratis, voor wie er recht op heeft. 

Heb je vragen? Laat het weten via opleidingen@horecaformavlaanderen.be.   

Voorbeeldtraject thee & infusies | met Ann Vansteenkiste

Hoe je thee & infusies bereidt, bepaalt alles. Van de kwaliteit van het water, de temperatuur tot de trektijd. Volg de instructies van thee-expert Ann Vansteenkiste en ontdek samen met haar de veelzijdigheid van pure producten.

Voorbeeldtraject Operationeel Leiderschap

Een team aansturen & coachen terwijl je zelf meedraait in de service. Dat is niet niks! Wij willen (beginnende) leidinggevenden ondersteunen in hun functie en ontwikkelden enkele opleidingsmodules die perfect op elkaar afgestemd zijn. Volg ze allemaal en word de zelfverzekerde leidinggevende die je zo graag wil zijn.

Voorbeeldtraject Barista

Leer je koffiemachine beter kennen en ontdek wat er allemaal nodig is om de perfecte kop koffie te zetten. Dit traject bestaat uit drie vrijblijvende opleidingsmodules. Gratis voor werknemers in de horecasector.

Voorbeeldtraject plant-based koken | met Pieter-Jan Lint

Plantaardig eten en koken, zit in de lift. Tijdens dit opleidingstraject met chefkok Pieter-Jan Lint (restaurant Amaranth) leer je stap voor stap de technieken die eigen zijn aan plantaardig koken, net zoals de specifieke ingrediënten.

Voorbeeldtraject finance

Eén dag bijscholing levert op termijn veel meer op dan één dag koken. Zeker als het gaat over essentiële thema’s zoals foodcostberekening en prijszetting. Cijferkampioen en chefkok Dany Dhollander verwelkomt je in dit gratis opleidingstraject voor restaurant- of brasserieuitbaters en chefkoks.

Voor nieuwkomers in de zaal / bar / keuken

Tijdens onze basisopleidingen kweken kersverse of onervaren horecamedewerkers zelfvertrouwen om hun dagelijkse taken correct, enthousiast en vastberaden uit te voeren. We hebben eendaagse basisopleidingen voor beginnende keuken-, bar- en zaalmedewerkers.