Voorbeeldtraject thee & infusies | met Ann Vansteenkiste
Hoe je thee & infusies bereidt, bepaalt alles. Van de kwaliteit van het water, de temperatuur tot de trektijd. Volg de instructies van thee-expert Ann Vansteenkiste en ontdek samen met haar de veelzijdigheid van pure producten.
Ann Vansteenkiste van Curiosithee is van opleiding herboriste. Haar thesis wijdde ze aan de plant Camelia Senensis, wat in het Latijn theeplant betekent. Op die manier kreeg ze een onwaarschijnlijke passie voor thee, en het is een passie die ze het liefste met de hele wereld deelt. Jaarlijks gaat Ann naar de verste uithoeken in China om de beste kwaliteit thee uit te zoeken en te selecteren.
Het is voor haar van uiterst belang dat de thee biodynamisch gekweekt is, zonder pesticiden en herbiciden, en dat de theeboeren menswaardig behandeld worden. Tijdens de trainingen bij Horeca Forma deelt Ann haar expertise rond koude en warme kruideninfusies en iced tea, kefir en kombucha.
Ook is ze het gezicht van de opleidingen Theesommelier 1 & Theesommelier 2.