Ann Vansteenkiste van Curiosithee is van opleiding herboriste. Haar thesis wijdde ze aan de plant Camelia Senensis, wat in het Latijn theeplant betekent. Op die manier kreeg ze een onwaarschijnlijke passie voor thee, en het is een passie die ze het liefste met de hele wereld deelt. Jaarlijks gaat Ann naar de verste uithoeken in China om de beste kwaliteit thee uit te zoeken en te selecteren.

Het is voor haar van uiterst belang dat de thee biodynamisch gekweekt is, zonder pesticiden en herbiciden, en dat de theeboeren menswaardig behandeld worden. Tijdens de trainingen bij Horeca Forma deelt Ann haar expertise rond koude en warme kruideninfusies en iced tea, kefir en kombucha.

Ook is ze het gezicht van de opleidingen Theesommelier 1 & Theesommelier 2.

Opleidingen:

Opleiding: Theesommelier 1: de basis

Theesommelier 1: de basis

Het perfecte kopje thee? Met water en theeblaadjes geraak je al een heel eind. Maar hóe je de thee bereidt, bepaalt alles. De kwaliteit van het water, de temperatuur, de trektijd enzovoort. Volg de instructies van theesommelier Ann Vansteenkiste en ontdek samen met haar de veelzijdigheid van dit pure product.
Opleiding: Theesommelier 2: scoren met je eigen theekaart

Theesommelier 2: scoren met je eigen theekaart

Je eigen theekaart met theemelanges van eigen signatuur? Zo maak jij het verschil. Je drankenaanbod is gezond, seizoensgebonden en bovenal gevarieerd. Theesommelier Ann Vansteenkiste toont hoe je met een minimum aan product, een maximum aan smaak in een kopje tovert.
Opleiding: Kruideninfusies als gezond alternatief

Kruideninfusies als gezond alternatief

Kruiden, specerijen, water, bloemen en stukjes fruit. Meer heeft een hartverwarmende infusie niet nodig. In deze opleiding leer je van Ann Vansteenkiste hoe je met eenvoudige ingrediënten alle kanten uit kan. Met als resultaat gezonde, smaakvolle, suikerarme en cafeïnevrije dranken. Een verrijking voor je menu!
Opleiding: Van ice tea tot kombucha, kefir en andere gefermenteerde dranken

Van ice tea tot kombucha, kefir en andere gefermenteerde dranken

Kombucha, kefir, gemberbier … Wil je vandaag uitpakken met je drankenkaart, dan zijn deze gefermenteerde dranken verplichte kost. Door de gezondheidseffecten, maar vooral: de pure smaken. Theesommelier Ann Vansteenkiste weet er alles over. Neem een frisse duik in de bruisende wereld van deze ‘levenselixirs’.