Dranken

Van ice tea tot kombucha, kefir en andere gefermenteerde dranken

Kombucha, kefir, gemberbier... Wil je vandaag uitpakken met je drankenkaart, dan zijn deze gefermenteerde dranken verplichte kost. Door de gezondheidseffecten, maar vooral: de pure smaken. Theesommelier Ann Vansteenkiste weet er alles over. Neem een frisse duik in de bruisende wereld van deze ‘levenselixirs’.

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma biedt gratis opleidingen van onschatbare waarde. Maar voor wie

  • In de eerste plaats voor werknemers in loondienst: horecasector PC 302. Tot één jaar na hun laatste contract.
  • Je bent horecawerkgever (PC 302)?
    • Dan krijg je sowieso één opleiding naar keuze.
    • + toegang tot heel het aanbod als minstens één van je werknemers minstens één opleiding volgt.

Over deze opleiding

Zoals water de basis is voor thee, is thee onmisbaar voor kombucha. Want anders sterft de zwam af. En dus leert theesommelier Ann Vansteenkiste je eerst hoe je een hemelse ice tea zet. Om van daaruit tot in het oneindige te experimenteren en variëren. Met kruiden, vruchten, bloemen... Zoek het niet te ver want zelfs met koffie of de schil van ananas tover je heilzame elixirs op tafel. Van kefir, kombucha tot tepache en gemberbier. Een gezond en verfrissend alternatief voor Cola Cola en andere gesuikerde dranken. Om extra lang van te genieten. Want eens gemaakt, hoef je er niet meer naar om te kijken. Handig toch?

Wat leer je?

  • Je leert ice tea zetten volgens de regels van de kunst. Je proeft verschillende soorten. Zo train je je eigen smaakpallet en weet je welke combinaties werken. En het oog wil ook wat, dus leg je je persoonlijke toets in, op en rond het glas.
  • Je proeft het verschil tussen kefir, kombucha, gemberbeer, tepache en mede. En fermenteert als een pro met persoonlijke smaakaccenten.
  • Melkzuur, azijnzuur, micro-organismen zoals gisten, bacteriën en schimmels… Je kent je product, je weet hoe je er veilig mee moet omgaan en je deelt die kennis graag met de klanten. Je pakt vooral graag uit met de gezonde eigenschappen.

Trainer

Curiosithee (Ann Vansteenkiste). Meer info en meer trainingen met Ann?

Agenda

Van ice tea tot kombucha, kefir en andere gefermenteerde dranken

  • maandag 17 november 2025 - 10:00 - 16:00
Gent

Hotel Den Briel, Abraham Voortmanstraat 2, 9000, Gent

(Google Maps)

Parking hotel 5€/dag. Bereikbaar met bus of tram vanuit Gent St P station.

Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.