Dranken

Van ice tea tot kombucha, kefir en andere gefermenteerde dranken

Kombucha, kefir, gemberbier... Wil je vandaag uitpakken met je drankenkaart, dan zijn deze gefermenteerde dranken verplichte kost. Door de gezondheidseffecten, maar vooral: de pure smaken. Theesommelier Ann Vansteenkiste weet er alles over. Neem een frisse duik in de bruisende wereld van deze ‘levenselixirs’.

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Zoals water de basis is voor thee, is thee onmisbaar voor kombucha. Want anders sterft de zwam af. En dus leert theesommelier Ann Vansteenkiste je eerst hoe je een hemelse ice tea zet. Om van daaruit tot in het oneindige te experimenteren en variëren. Met kruiden, vruchten, bloemen... Zoek het niet te ver want zelfs met koffie of de schil van ananas tover je heilzame elixirs op tafel. Van kefir, kombucha tot tepache en gemberbier. Een gezond en verfrissend alternatief voor Cola Cola en andere gesuikerde dranken. Om extra lang van te genieten. Want eens gemaakt, hoef je er niet meer naar om te kijken. Handig toch?

Wat leer je?

  • Je leert ice tea zetten volgens de regels van de kunst. Je proeft verschillende soorten. Zo train je je eigen smaakpallet en weet je welke combinaties werken. En het oog wil ook wat, dus leg je je persoonlijke toets in, op en rond het glas.
  • Je proeft het verschil tussen kefir, kombucha, gemberbeer, tepache en mede. En fermenteert als een pro met persoonlijke smaakaccenten.
  • Melkzuur, azijnzuur, micro-organismen zoals gisten, bacteriën en schimmels… Je kent je product, je weet hoe je er veilig mee moet omgaan en je deelt die kennis graag met de klanten. Je pakt vooral graag uit met de gezonde eigenschappen.

Trainer

Curiosithee (Ann Vansteenkiste). Meer info en meer trainingen met Ann?

Agenda

Van Ice tea tot Kombucha, kefir en andere gefermenteerde dranken

  • donderdag 30 mei 2024 - 10:00 - 16:00
Kortrijk

Ibis Styles Kortrijk Expo, Pres. Kennedypark 1, 8500, Kortrijk

(Google Maps)

Gratis parking van het hotel. Met buslijn 1 of 12 tot halte Kortrijk Doornikwijk.

Inschrijven bijna volzet
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.