In de kijker

Welke weg kan je uit in de horeca? Welke opleidingen helpen je daarbij? Hoe ga je efficiënt op zoek naar werk? Deze lente ontdekken we het samen tijdens een korte online infosessie.

Gratis online infosessies 'Neem je horecaloopbaan in handen''

Horecaberoepen

Heb jij de horecamicrobe te pakken, dan vind je vast een toffe job die bij je past. Wat moet je kunnen? Welke verantwoordelijkheden krijg je? Wat ga je verdienen? Het antwoord op deze en andere vragen verschilt naargelang je beroep. >> Meer info over de horecaberoepen

Werkzoekendenopleidingen

De gratis, praktijkgerichte opleidingen van Horeca Forma en haar partners zijn een springplank naar werk in de horeca. In enkele maanden krijg je een stevige basis en ga je op stage. Deze opleidingen zijn er voor niet-werkende volwassenen met of zonder horeca-ervaring. >> Meer info over de werkzoekendenopleidingen

Bartenderopleiding

Ontdek hier alles over de gratis bartenderopleidingen die in najaar 2021 van start gaan in Antwerpen en Oostende.

Opleiding hulpkelner/zaalmedewerker

Een mooie horecacarrière start bij een degelijke basisopleiding. En dat kan ook nog na het secundair onderwijs! De gratis opleiding tot hulpkelner (of zaalmedewerker) is speciaal voor werkzoekende volwassenen die aan de slag willen in de horeca. Het strakke opleidingsschema is niet combineerbaar met een job.

Opleiding tot hulpkelner (ervaring vereist)

Heb je al wat recente ervaring in de horeca en wil je je opwerken tot hulpkelner? Schrijf je dan in voor ons gratis opleidingstraject in Oostende. Je behaalt je hulpkelner-getuigschrift in ongeveer 2 maanden tijd.

Opleiding hulpkok

Na een opleiding tot hulpkok beschik je over de nodige culinaire technieken om werk te vinden als rechterhand van de chef in een professionele keuken. Deelname is gratis voor werkzoekenden.

Opleiding tot hulpkok (ervaring vereist)

Heb je al keukenervaring in een restaurant of brasserie en wil je doorgroeien tot hulpkok? Schrijf je dan nu in voor een gratis opleiding in Antwerpen, Oostende of Gent. De opleiding duurt ongeveer 2 maanden en verhoogt jouw kansen op een toffe job!

Opleiding afwastechnieken

Hou je van properheid en netheid? En wil je graag aan de slag in de horeca? Volg dan een gratis afwassersopleiding en wie weet word jij straks de koning van de vaat in een restaurant of hotel in je buurt.

Opleiding keukenmedewerker

Heb je zin in een bruisende job als keukenmedewerker, maar mis je kennis en ervaring? Dan is deze gratis opleiding iets voor jou! Al doende leer je alles over ‘werken in de keuken’. Je rondt de opleiding af met een stage in jouw buurt.

Verloning en contracten

Als je houdt van variatie en sociaal contact, dan is een job in de horeca perfect voor jou. Je vraagt je vast af of je er ook genoeg mee verdient? Of er nog extra’s zijn bovenop je basisloon? En welke arbeidsovereenkomst het beste bij je past? Wij maken je wegwijs. >> Meer info over lonen en arbeidsovereenkomsten

Werk vinden

Je hebt een idee wat je wilt en kunt, maar dé juiste job heb je nog niet gevonden? Of misschien is het wel eens tijd voor iets nieuws? Van gericht vacatures zoeken tot jezelf vindbaar maken en een sollicitatiegesprek met glans doorstaan …. >> Meer informatie over werk zoeken en vinden

Horecaonderwijs

Als vormingsorganisatie voor de horecasector, ondersteunt Horeca Forma het horecaonderwijs in Vlaanderen. We maken je wegwijs in de horecascholen en opleidingen. Want in de horecasector wacht een mooie toekomst. Je kan er al voor kiezen vanaf de leeftijd van 12 jaar.  Je roeping gemist? Dan kan je later nog steeds de horecaswitch maken. >> Meer informatie over het horecaonderwijs in Vlaanderen.