Horecaberoepen

Heb jij de horecamicrobe te pakken, dan vind je vast een toffe job die bij je past. Wat moet je kunnen? Welke verantwoordelijkheden krijg je? Wat ga je verdienen? Het antwoord op deze en andere vragen verschilt naargelang je beroep. >> Meer info over de horecaberoepen

Horeca-opleidingen voor werkzoekenden

De gratis, praktijkgerichte opleidingen van Horeca Forma en haar partners zijn een springplank naar werk in de horeca. In enkele maanden krijg je een stevige basis en ga je op stage. Deze opleidingen zijn er voor niet-werkende volwassenen met of zonder horeca-ervaring. >> Meer info over de werkzoekendenopleidingen

Bartenderopleiding

Achter de bar verveel je je nooit! Tijdens deze professionele, praktijkgerichte opleiding ontpop jij je in korte tijd tot een professionele barman of -vrouw. Deelname is gratis. In het voorjaar 2024 komt de bartenderopleiding naar Hasselt en Oostende-Brugge.

"Hello Horeca" Dé opleiding tot allround horecamedewerker

"Horecapersoneel gezocht!” Je leest het overal. En liefst iemand die van alle markten thuis is. Van de zaal tot de toog naar de keuken. En terug. Doe daarom mee met onze basisopleiding tot allround horecamedewerker. 5 weken praktijkopleiding & een arbeidscontract, dat mag je verwachten.

Opleiding keukenmedewerker

Al doende leer je alles over werken in een professionele keuken.

Opleiding hulpkok

Volg dit voorjaar een opleiding tot hulpkok en vind werk als rechterhand van de chef.

Opleiding hulpkelner/zaalmedewerker

Deze basisopleiding is ideaal voor wie graag aan de slag wil in de bediening. Ontdek er alles over op deze pagina.

Opleiding tot hulpkelner (ervaring vereist)

Heb je al wat recente ervaring in de horeca en wil je je opwerken tot hulpkelner? Schrijf je dan in voor dit gratis opleidingstraject in Oostende. Je behaalt je hulpkelner-getuigschrift in een mum van tijd!

Opleiding tot hulpkok (ervaring vereist)

Heb je al keukenervaring in een restaurant of brasserie en wil je doorgroeien tot hulpkok? Schrijf je dan nu in voor een gratis opleiding. De opleiding duurt ongeveer 2 maanden en verhoogt jouw kansen op een toffe job!

Opleiding afwastechnieken

Hou je van properheid en netheid? En wil je graag aan de slag in de horeca? Volg dan een gratis afwassersopleiding

Hospitality Heroes, het opleidingstraject dat levens verandert

Het opleidings- en tewerkstellingstraject 'Hospitality Heroes' komt in het voorjaar 2024 naar Antwerpen en Gent. Via dit project worden werkzoekenden klaargestoomd voor een job als afwasser, zaalmedewerker, keukenmedewerker of kamerjongen/kamermeisje.

Verloning en contracten

Als je houdt van variatie en sociaal contact, dan is een job in de horeca perfect voor jou. Je vraagt je vast af of je er ook genoeg mee verdient? Of er nog extra’s zijn bovenop je basisloon? En welke arbeidsovereenkomst het beste bij je past? Wij maken je wegwijs. >> Meer info over lonen en arbeidsovereenkomsten

Werk vinden

Je hebt een idee wat je wilt en kunt, maar dé juiste job heb je nog niet gevonden? Of misschien is het wel eens tijd voor iets nieuws? Van gericht vacatures zoeken tot jezelf vindbaar maken en een sollicitatiegesprek met glans doorstaan …. >> Meer informatie over werk zoeken en vinden

Horecaonderwijs

Als vormingsorganisatie voor de horecasector, ondersteunt Horeca Forma het horecaonderwijs in Vlaanderen. We maken je wegwijs in de horecascholen en opleidingen. Want in de horecasector wacht een mooie toekomst. Je kan er al voor kiezen vanaf de leeftijd van 12 jaar.  Je roeping gemist? Dan kan je later nog steeds de horecaswitch maken. >> Meer informatie over het horecaonderwijs in Vlaanderen.