Start je zoektocht via deze jobkanalen

Website VDAB

www.vdab.be is de grootste jobsite van Vlaanderen. Op een gebruiksvriendelijke manier vind je horecajobs in je buurt. Ben je werkzoekend en geregistreerd bij VDAB voor Mijn loopbaan, dan ontvang je jobsuggesties via mail. En als  je je cv publiceert op de VDAB cv-databank, kunnen horecawerkgevers je ook zelf contacteren.

Specifieke websites voor horecajobs

Deze jobwebsites zijn gespecialiseerd in (vaste jobs voor de) horeca:

Algemene jobwebsites

Ga op zoek naar horecavacatures op sites als deze:

Instagram, Facebook, Linkedin,...

Volg de Instagram- en Facebookpagina’s van horecazaken waar je graag wil werken. Meestal publiceren de werkgevers hun vacatures via die kanalen.

Op straat en in de zaak

Verschillende horecazaken hangen de openstaande vacatures uit aan hun raam, in de toiletten, steken ze bij de menukaart,… . Ook op openbare plaatsen (bushokjes, bibliotheek, universiteiten,…) kom je soms vacatures tegen. Hou je ogen dus goed open en vraag aan vrienden en familie om dit mee in de gaten te houden.

Kranten en tijdschriften

Een klassieke manier om vacatures te verspreiden is een advertentie in een (regionale) krant of (vak)tijdschrift. Tegenwoordig vind je deze advertenties ook online terug.

Jobbeurzen en jobdates

Elk jaar vindt in Gent de grootste Horecabeurs van Vlaanderen plaats: Horeca Expo. Dat is hét moment om de sector te leren kennen. Ook jobaanbiedingen kom je daar tegen. Daarnaast zijn er heel het jaar door jobdates van kleine en grote horecaspelers. Hou de agenda van VDAB in de gaten.

Via-via: vrienden, kennissen en familie

Wist je dat meer dan de helft van de vacatures eigenlijk niet openbaar worden gemaakt? Je ontdekt ze enkel 'via-via'. Daarom is het belangrijk om je familie-, vrienden-, kennissenkring bij je zoektocht te betrekken. Vertel hen wat voor job je zoekt. Misschien kunnen zij je introduceren bij een werkgever, een goed woordje voor je doen of je in contact brengen met de juiste contactpersoon?

Opleiding en stages

Veel scholen voor volwassenenonderwijs publiceren vacatures op hun website. Heb je je stage goed afgerond? Vraag dan zeker aan je leermeester of je kan blijven werken op je stageplek.

Uitzendkantoren

Een uitzendkantoor is een 'tussenpersoon' die de werkgever helpt om de juiste werknemer te vinden. Uitzendkantoren bieden tijdelijke (interim) en vaste jobs aan. Het kantoor start de selectie op en stelt je aan een aantal werkgevers voor. Als de werkgever interesse heeft, zal hij je (meestal) op gesprek vragen. Eenmaal geselecteerd, kom je eerst onder contract van het uitzendkantoor te staan. Dit kan overgaan in een contract bij de horecazaak zelf.