Hotelscholen in Vlaanderen

Scholen met een horeca-aanbod vind je overal. Je hoeft dus niet het hele land te doorkruisen. Elke hotelschool heeft haar eigen aanbod en lessenpakket, maar één ding is zeker: de Vlaamse hotelscholen behoren tot de Europese top!

De pinnetjes op de kaart verklappen waar de horecascholen gevestigd zijn. Open de pin voor meer info en klik door naar de website van de school. Filteren op onderwijsvorm kan je via het icoon naast Horeca Onderwijs op onderstaande kaart of in de grote kaart. 

Nieuwe website horecastuderen.be

Op onze campagnewebsite www.horecastuderen.be vind je een up to date overzicht van de middelbare scholen met een studierichting horeca.
Neem zeker een kijkje!

Naar horecastuderen.be

Wist je dat ...

Er naast de hotelscholen nog meer opties zijn om een horecastudie te volgen? Bekijk hier de volledige lijst met onderwijsinstellingen met een horeca-aanbod.

Wegwijs in het studieaanbod horeca

Het opleidingsaanbod en lessenpakket verschilt per school. Veel scholen hebben al een basisopleiding 'Voeding en Horeca' voor de 12-jarigen. Vanaf 14 jaar is er meer keuze. Denk maar aan de richting 'Hotel', 'Restaurant en Keuken' of 'Grootkeuken'. En vanaf 18 jaar zijn er nog de specialisatiejaren zoals Wereldgastronomie of Drankenkennis. Je kan dus echt op elke leeftijd nog veranderen van school en kiezen voor een horecastudie.

Horecaopleidingen zijn veelzijdig

Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Zowel praktijkgerichte als algemene vakken komen aanbod. Wie zegt dat je in een horecaopleiding geen wiskunde of biologie krijgt? Niets is minder waar.

Het hoogtepunt van het jaar? Dat zijn de stages en werkplekleren in een echt restaurant, hotel of bar!

Ontdek het opleidingsaanbod van de school van jouw keuze

Elke school heeft haar eigen aanbod en lessenpakket. Surf naar de websites van de scholen om de opleidingen te ontdekken.
Een overzicht vind je op de website www.horecastuderen.be. 

Vind je school op onze nieuwe website