Da's iets voor mij

Al direct overtuigd? Gelijk heb je!

Ik schrijf me in

Waarom deze opleiding?

Horeca is tegenwoordig zoveel meer dan gewone Hotels, Restaurants en Cafés. Zeker in Antwerpen bruist het van de hippe ketens, lunchbars, koffiehuisjes, brunchplekjes, ... Al die zaken (van gevestigd hotel tot trendy eethuisje) zoeken voortdurend jonge allround medewerkers. Die zich thuis voelen in de zaal, achter de toog en in de keuken. Daarom lanceren Horeca Forma, VDAB en Stad Antwerpen de brede basisopleiding 'Hello Horeca'. Van serveren tot schenken, kruiden tot koffie, dressings tot drankjes, .. het komt allemaal aan bod.

Je hebt geen horecaervaring nodig, wél 5 weken tijd en een horecakriebel in je buik. Want een job in de horeca, dat lijkt je echt wel wat.

Wat mag je verwachten?

In vijf weken leer je swingende salsa bereiden, fruitige cocktails mixen en goedgevulde plateaus dragen! Je leert van de beste, mag veel zelf doen en oefenen, en proeft van het dagelijkse horecaleven. For real. Want je bezoekt een lunchbar, koffiezaak, hotel, brasserie, restaurant … De hele menu. Er hoort ook een korte stage bij. Als die stage goed verloopt, krijg je daar een opleidingscontract. Zo kan je verder leren op je eigen tempo en ondertussen al geld beginnen verdienen. 

De opleiding bestaat uit 4 'ateliers'. Je volgt ze allemaal, zo ontdek je al doende wat jij het liefst doet en het beste kan!

  • Atelier 'Keuken'

Tijdens dit deel van de opleiding volg je recepten op als een professional: vlees en vis fijn snijden, de combisteamer aanzetten (en gebruiken, natuurlijk!), lekkere eenvoudige gerechtjes klaarmaken, enz.

  • Atelier 'Zaal'

Tijdens dit gedeelte van de opleiding leer je met een vloeiende beweging opdienen, en je beste glimlach opzetten. Want goed klantencontact is key. Hierna draag je goedgevulde plateaus zonder scherven en communiceer je met de koks zoals het hoort.

  • Atelier 'Bar'

In dit stuk van de opleiding leer je de magie achter de knopjes van de koffiemachine. Je leert bv. schuimige cappuccino's maken. Je mixt ook drankjes en cocktails en serveert wijn zonder te morsen. Na deze opleiding tap je pintjes alsof je het al jaren doet.

  • Atelier 'Ook dit is horeca!'

Horeca is natuurlijk meer dan opdienen en koken. Je krijg ook basistips mee rond communicatievaardighedenleiderschap, tijdsmanagement en probleemoplossend denken.

Tot slot, zal je dit allemaal kunnen oefenen tijdens een korte stage. Als alles goed verlopen is, dan ligt er een (opleidings)contract op jou te wachten. 

Voor wie?

  • Je bent 18 jaar of ouder

  • Je gaat niet naar school en hebt geen (vaste) job op het moment van de opleiding (november)

  • Je bent beschikbaar vanaf november

  • Je zou graag in de horeca werken

  • Horecaervaring is niet nodig. Dit is een basisopleiding.

  • Je woont in regio Antwerpen of kan je verplaatsen naar Antwerpen

Waar & wanneer?

  • Van 7/11/2022 tot 9/12/2022
  • Radisson Blu, Koningin Astridplein 7B, 2018 Antwerpen  

Prijs?

  • Gratis opleiding aangeboden door Horeca Forma, Stad Antwerpen en VDAB 
  • Met behoud van je eventuele werkloosheidsuitkering

Inschrijven

Het aantal plaatsen voor deze praktijkopleiding is beperkt, dus wacht niet te lang! Stel je nu kandidaat voor de opleiding via onderstaand formulier. Nadien zal onze collega Katrin Poels je contacteren.

Heb je nog vragen of lukt het inschrijven niet? Onze collega Katrin helpt je graag verder (scroll naar beneden voor haar contactgegevens).

Contactpersoon

Katrin Poels

Trajectbegeleider Antwerpen

Info voor bedrijven

Wil jij graag je schouders onder dit opleidingsproject zetten? Door een stage aan te bieden? Door de opleiding mee bekend te maken? Contacteer Katrin Poels voor meer info: katrin.poels@horecaformavlaanderen. Download hier alvast de promoclipjes voor sociale media.