Zaalberoepen
In de bediening of achter de bar ben je altijd onder de mensen. Je stelt de gasten op hun gemak en begeleidt ze in hun keuze. Je zorgt ervoor dat ze niets tekort komen en daar komt heel wat bij kijken. Het zijn stuk voor stuk boeiende jobs waarbij de dag (of avond) voorbij vliegt. In deze beroepen kan je echt het verschil maken!
Werken in de zaal
Barista
Bartender
Hulpkelner
Kelner
Maître D’hôtel
Sommelier
Doorgroeien
Ervaring en inzet worden beloond in de horeca! In de zaal kan je een mooie carrière uitbouwen. Veel mensen starten als hulpkelner en groeien door tot kelner. Een kelner heeft ook financiële verantwoordelijkheid: hij/zij maakt de rekeningen en is verantwoordelijk voor de kassa. Schuilt er een leider in jou en ben je een krak in organiseren, dan is de functie maître d’hotel misschien wel iets voor jou.
Jezelf specialiseren
In de zaal kan je echt bezig zijn met jouw passie. Jezelf ontplooien tot een echte wijnkenner (sommelier) of koffiespecialist (barista) is een mogelijkheid. Met die vakspecifieke kennis maak je jezelf meer dan ooit onmisbaar. Tijdens je loopbaan kan je terecht in onze gratis werknemersopleidingen om je verder te specialiseren.