Werken in een hotel

Medewerker housekeeping

Het beroep medewerker housekeeping Een medewerker housekeeping werkt in een hotel en legt graag de gasten in de watten. Hij/zij: • staat in voor de schoonmaak en het onderhoud van de kamers, badkamers en gemeenschappelijke delen van het hotel; • houdt rekening met de hygiënische en veiligheidsvoorschriften en de kwal

Food and beverage manager

Het beroep F&B manager Een F&B manager is iemand die binnen een hotel de hoofdverantwoordelijke is op het gebied van food and beverage, oftewel de voedsel- en drankvoorziening. Hij/zij: • zorgt voor een evenwichtige en kwalitatieve samenstelling van menukaart, wijnkaart en/of drankenassortiment; • bewaakt de efficiënt

Front Office Manager

Het beroep front office manager Een front office manager zorgt voor het perfect functioneren van de receptie. Hij/zij: • is verantwoordelijk voor de coördinatie, aansturing en bijsturing van alle receptiemedewerkers; • maakt de personeelsplanning op, houdt de functioneringsgesprekken en voert administratieve taken uit

Manager housekeeping

Het beroep manager housekeeping Een manager housekeeping geeft leiding aan de housekeeping-medewerkers en is eindverantwoordelijk voor het werk van het schoonmaak- en onderhoudspersoneel. Hij/zij: • organiseert, plant en controleert de werkzaamheden van zijn/haar team; • waakt over de netheid en inrichting van de kamer

Receptionist

Het beroep receptionist Een receptionist is het eerste contact met de gasten en speelt gedurende het verblijf een sleutelrol in het gastencontact en hun beleving. Hij/zij: • staat gasten te woord aan de balie of aan de telefoon; • ontvangt en begeleidt iedere gast steeds met een glimlach; • informeert gasten over de

Doorgroeien

In de hotelwereld kan je een mooie carrière uitbouwen. Velen starten als receptionist of medewerker housekeeping om nadien door te groeien naar een leidinggevende functie met meer verantwoordelijkheid. Denk maar aan front office manager of manager housekeeping. Ligt jouw passie bij voeding en drank, dan is de leiddingevende en coördinerende functie van food & beverage manager misschien iets voor jou. 

Jezelf specialiseren

Jezelf ontplooien tot leidinggevende van een team is zeker een mogelijkheid. Of je kan er gewoon voor zorgen dat je sterker in je schoenen staat in je huidige functie. Hoe dan ook, tijdens je loopbaan kan je gratis deelnemen aan de trainingen van Horeca Forma om je talenten verder te ontwikkelen.