Dranken

Theesommelier 1: de basis

Het perfecte kopje thee? Met water en theeblaadjes geraak je al een heel eind. Maar hóe je de thee bereidt, bepaalt alles. De kwaliteit van het water, de temperatuur, de trektijd enzovoort. Volg de instructies van theesommelier Ann Vansteenkiste en ontdek samen met haar de veelzijdigheid van dit pure product.

één dag Basis

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Een theezakje in kokend water onderdompelen kan iedereen. Maar theezetten volgens de regels van de kunst, dat is een ander paar mouwen. Theesommelier Ann Vansteenkiste weet er alles over. Ze leert je dat het juiste water het begin is van het perfecte kopje thee. Ze laat je proeven van de vijf theesoorten: witte, groene, zwarte, oolong en Pu Erh thee. Pure producten met elk een specifiek aroma.

Je ontdekt dat je met weinig, veel kan. Met de juiste voorbereiding en technieken serveer jij na afloop een onvergetelijke smaaksensatie in een kopje of een glas. Wedden dat zowel jij als je klanten na deze workshop het theebuiltje laten voor wat het was?

Wat leer je?

  • Je kent het onderscheid tussen een infusie en een thee, en tussen theebuiltjes en losse thee. Je proeft de verschillende aroma’s van witte en groene Chinese thee, Oolong thee, zwarte thee en Pu Erh thee. Welke dosering en of biologisch beter is dan conventioneel? Ook dat kom je te weten.
  • Je ontdekt dat alles begint met het juiste water op de juiste temperatuur. En proeft het verschil. Ook andere technieken krijg je onder de knie, zoals de trektijd, hoe je efficiënt je aanbod voorbereidt, welke theekan, filter of kopje je gebruikt, wat je erbij serveert, hoe je de thee zoet. Na afloop serveer jij the perfect cup of tea.
  • Je verkent de wereld van de thee en ontdekt dat het meer is dan een drank alleen. Je ontdekt de positieve gezondheidseffecten van thee en de oorsprong van dit mooie product. Leuk voor je storytelling naar de klant! En net zoals bij wijn, doe je een theesuggestie bij een gerecht. Zo ben je meteen mee met de thee foodpairing-trend.

Vervolg

Trainer

Curiosithee (Ann Vansteenkiste). Meer info en meer trainingen met Ann?

Agenda

Theesommelier 1: de basis

  • maandag 30 september 2024 - 10:00 - 16:00
Gent

Hotel Den Briel, Abraham Voortmanstraat 2, 9000, Gent

(Google Maps)

Parking betalend in de buurt. Bereikbaar met bus of tram vanuit Gent St P station.

Theesommelier 1: de basis

  • maandag 14 oktober 2024 - 10:00 - 16:00
Diegem

Novotel Brussels Airport, Leonardo Da Vincilaan 25, 1831, Diegem

(Google Maps)

Gratis parking (validatie aan receptie). Vanuit Zaventem stat. bus 272 of 538 of 1,2 km te voet.

Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.