Dranken

Theesommelier 2: scoren met je eigen theekaart

Je eigen theekaart met theemelanges van eigen signatuur? Zo maak jij het verschil. Je drankenaanbod is gezond, seizoensgebonden en bovenal gevarieerd. Theesommelier Ann Vansteenkiste toont hoe je met een minimum aan product, een maximum aan smaak in een kopje tovert.

één dag Ervaren

Voorkennis vereist

"Theesommelier 1: de basis" reeds gevolgd;

of de vroegere opleiding "Theesommelier" gevolgd;

of andere ervaring met thee (water, temperaturen, trektijd…)

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

De basis van de thee ken je al, in deze vervolgcursus maak je je eigen theemelanges. Koud en warm. Om daarna met een origineel samengestelde theekaart koning alcohol van zijn troon te duwen. Want een ding is zeker: klanten zijn op zoek naar een gezond alternatief, licht en verrassend van smaak. Een aromatische finishing touch bij elk gerecht. Ann Vansteenkiste laat je experimenteren met bloemen, gedroogde vruchten, specerijen, kruiden en etherische oliën. Zelfs met restjes uit de keuken haal je het onderste uit de theekan. Het resultaat? Je eigen huismerk op de kaart.

Wat leer je?

  • Na een opfrissing van de basistechnieken, stel je je eigen melanges samen. Je start met vier verschillende blends. De basis om verder te variëren. Je kent de finesse om thee te parfumeren. Ook de perfecte ice tea tover je losjes uit de pols.
  • Je eigen theekaart, dat is het doel van deze opleiding. Je weet welke ingrediënten met elkaar matchen en welke blend zich leent tot foodpairing.
  • Je huisgemaakte theemelanges zijn moneymakers, want de beverage cost blijft beperkt. Met één druppel olie of enkele stukjes gedroogd fruit maak jij het verschil. Over stockageruimte hoef jij je alvast geen zorgen te maken. Less is more!

Trainer

Curiosithee (Ann Vansteenkiste). Meer info en meer trainingen met Ann?

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt reeds voorkennis van theezetten (water, trektijden, temperatuur), bijvoorbeeld om dat je al een basis theeopleiding volgde. (Tip: theesommelier 1: de basis).

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.
Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
Tip: volg ook Kruideninfusies als gezond alternatief', 'Van ice tea tot kombucha, kefir en andere gefermenteerde dranken'. Nog geen ervaring met thee? Volg dan eerst 'Theesommelier 1: de basis'.
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.