Dranken

Kruideninfusies als gezond alternatief

Kruiden, specerijen, water, bloemen en stukjes fruit. Meer heeft een hartverwarmende infusie niet nodig. In deze opleiding leer je hoe je met eenvoudige ingrediënten alle kanten uit kan. Met als resultaat gezonde, smaakvolle, suikerarme en cafeïnevrije dranken. Een verrijking voor je menu!

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Wist je dat je van cacaodoppen een heerlijke infusie kan trekken? Een gezond en even troostend alternatief voor een calorierijke chocomelk. Dit is maar een van de infusies die theesommelier Ann Vansteenkiste je leert samenstellen. En weet: de ingrediënten hoeven niet altijd exotisch te zijn. Ook met tuinkruiden en -planten of restjes uit de keuken kom je al ver. Ann toont je de weg, maar jij drukt je eigen stempel op je infusies. Informatie over foodpairings: check. Seizoengebonden kaart: daar gaan we voor. Betaalbaar en winstgevend? Absoluut.

Wat leer je?

  • Je ontdekt dat alles begint met het juiste water op de juiste temperatuur. En proeft het verschil. Ook andere technieken krijg je onder knie, zoals de trektijd, of welke gerechten je erbij serveert. En wat het verschil precies is met thee.
  • Je leert courante en minder courante kruiden kennen, wel 35 verschillende soorten, en weet hoe je ze in een infusie combineert. In de mix met andere smaakmakers zoals fruit, bloemen. Zelfs restjes verwerk je in je geïnfuseerde waters. Je leert ook hoe je deze melanges op een natuurlijke manier zoet.
  • Verse kruiden, stukjes fruit, bloemen en andere smaakmakers drogen en invriezen? Jij kent de juiste technieken. En ondervindt hoe je met enkele  eenvoudige hacks plaats bespaart en met één handeling lang met je voorraad toekomt.
  • Je weet je klanten het hele jaar door te verrassen met een verfijnde seizoensgebonden drankenkaart. Zijn er klanten gevoelig aan cafeïne? Dan pep je hen op mijn jouw alternatieve infusies. Iemand spijsverteringsproblemen? Jij weet raad met de juiste kruidenmelange.

Vervolgopleiding:

Van ice tea tot kombucha, kefir en andere gefermenteerde dranken

Trainer

Curiosithee (Ann Vansteenkiste). Meer info en meer trainingen met Ann?

Agenda

Kruideninfusies als gezond alternatief

  • donderdag 18 april 2024 - 10:00 - 16:00
Kortrijk

Ibis Styles Kortrijk Expo, Pres. Kennedypark 1, 8500, Kortrijk

(Google Maps)

Gratis parking van het hotel. Met buslijn 1 of 12 tot halte Kortrijk Doornikwijk.

Inschrijven bijna volzet
Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
Ideaal traject: 1. Theesommelier 1: de basis -> 2. Kruideninfusies als gezond alternatief (deze opleiding) > 3. Van ice tea tot kombucha, kefir en andere gefermenteerde dranken 
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.