Voorbeeldtraject plant-based koken | met Pieter-Jan Lint
Plantaardig eten zit in de lift. Tijdens dit opleidingstraject voor professionals leer je stap voor stap de technieken die eigen zijn aan plantaardig koken, net zoals de specifieke ingrediënten.
Drie dagen plantaardig met Pieter-Jan Lint
Trainer: Pieter-Jan Lint (restaurant Amaranth)
Hoe zit het traject in elkaar?
Het traject bestaat uit losse opleidingsmodules van één dag. In totaal bieden we drie verschillende modules aan.
- Plant-based koken: de basis is de minimumvereiste om te kunnen instappen in de module Plant-based koken: gastronomische gerechten.
- Plant-based koken: desserten en zoetigheden kan je (eventueel) volgen zonder de basisopleiding gevolgd te hebben.
Dit zijn vaktechnische workshops voor deelnemers die professioneel met koken bezig zijn: chefs, sous-chefs en andere medewerkers uit de keukenbrigade.
Lees onze algemene toelatingsvoorwaarden na op de opleidingspagina en tot binnenkort?
Opleiding: Plant-based koken: de basis
Plant-based koken: de basis
Een plantaardig gerecht op het menu? Goed idee. Want meer en meer gasten kiezen voor een plant-based alternatief. Topchef Pieter-Jan Lint legt in deze opleiding samen met jou de basis kennis en kunde voor de plantaardige keuken.
Opleiding: Plant-based koken: gastronomische gerechten
Plant-based koken: gastronomische gerechten
Je voelt je thuis in de plantaardige keuken. Maar streeft naar meer diepgang. Naar een gastronomisch menu met een vegan hoekje af. Voor topchef Pieter-Jan Lint is dat dagelijkse kost. Laat je inspireren door zijn inventieve technieken. En verfijn je menu tot in de puntjes.
Opleiding: Plant-based koken: desserten en zoetigheden
Plant-based koken: desserten en zoetigheden
Van room- naar cacaoboter. Koemelk wordt sojamelk. Zolang je de juiste producten en technieken gebruikt, smaakt een plantaardig dessert net zo subliem als dat wat je kent. Hoe je eraan begint? Plant-based topchef Pieter-Jan Lint wijst je de weg tijdens deze praktijkopleiding.
Deze opleidingen vind je misschien ook interessant
- Snel enkele plantaardige alternatieven op je (brasserie)kaart toveren? Onze trainer Annelies van Mol maakt het mogelijk met toegankelijke recepten voor bv. een vegan lasagne, ceasar salade of taartje. Doe mee met haar opleiding 'Een plantaardig alternatief, zo eenvoudig kan het zijn'.
- Ga Ottolenghi achterna met de opleiding 'Scoren met gezonde en betaalbare lunchrecepten' van chef Sebastian Sandor
- Doe meer met simpele soep tijdens 'Soep met een plus' van chef Sebastian Sandor
- Omarm glutenvrij & lactosevrij na de opleiding 'Allergenenvrij koken in de praktijk' met Piet Van Steenbergen