Food

Plant-based koken: de basis

Een plantaardig gerecht op het menu?  Goed idee.  Want meer en meer gasten kiezen voor een plant-based alternatief. Topchef Pieter-Jan Lint legt in deze opleiding samen met jou de basis kennis en kunde voor de plantaardige keuken.

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma biedt gratis opleidingen van onschatbare waarde. Maar voor wie

  • In de eerste plaats voor werknemers in loondienst: horecasector PC 302. Tot één jaar na hun laatste contract.
  • Je bent horecawerkgever (PC 302)?
    • Dan krijg je sowieso één opleiding naar keuze.
    • + toegang tot heel het aanbod als minstens één van je werknemers minstens één opleiding volgt.

Over deze opleiding

Topchef Pieter-Jan Lint (restaurant Amaranth) begeleidt je doorheen de juiste plantaardige producten en een flinke reeks basistechnieken. Zo paneer je zonder eieren. En vervang je kaas door edelgistvlokken. Technieken die je op het einde van de dag samensmelt tot een afgewerkt gerecht. Beleef zo meerdere aha-ervaringen. Ervaringen die de deur wagenwijd openen voor een plantaardige toets in jouw keuken en die toepasbaar zijn in elk type keuken.

Wat leer je?

  • Met trainer Pieter-Jan kies je de juiste plant-based producten uit. Soorten plantaardige melk, peulvruchten, granen … Je zal ervan opkijken: vele producten staan al in je voorraadskast, en herontdek je tijdens deze opleiding.
  • Met de basistechnieken die je meekrijgt, vorm je een nieuwe set aan bouwstenen. Ze inspireren je voor meer plantaardige, allergeenvrije recepten.
  • Je creëert meer diepgang in jouw plantaardige keuken. Om je vegan gerechten smaaktechnisch en textuurgewijs af te werken. En dat tot een kleurrijk, volwaardig alternatief.

Tip: volg ook deze opleidingen om je te verdiepen in de plantaardige keuken:

Trainer

Topchef Pieter-Jan Lint (restaurant Amaranth). Meer info en meer trainingen met Pieter-Jan.

Agenda

Plant-based koken: de basis

  • dinsdag 4 november 2025 - 10:00 - 16:00
Roeselare

CVO Creo - Campus Umami, Blekerijstraat 76, 8800, Roeselare

(Google Maps)

Gratis parking of betalend bij parking Wallen of De Munt. +/- 15min te voet van Station Roeselare.

Plant-based koken: de basis

  • dinsdag 3 februari 2026 - 10:00 - 16:00
Merelbeke

Amaranth, Ringvaartstraat 51, 9820, Merelbeke

(Google Maps)

Gratis parking aan gebouw. Op 2km wandelen van station Melle.

Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.