Food

Plant-based koken: de basis

Een plantaardig gerecht op het menu?  Goed idee.  Want meer en meer gasten kiezen voor een plant-based alternatief. Topchef Pieter-Jan Lint legt in deze opleiding samen met jou de basis kennis en kunde voor de plantaardige keuken.

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'De basistechnieken van de plantaardige keuken'. De opleidingsinhoud is ongewijzigd.

Plantaardig topchef Pieter-Jan Lint begeleidt je doorheen de juiste producten en een flinke reeks basistechnieken. Zo paneer je zonder eieren. En vervang je kaas door edelgistvlokken. Technieken die je op het einde van de dag samensmelt tot een afgewerkt gerecht. Beleef zo meerdere aha-ervaringen. Ervaringen die de deur wagenwijd openen voor een plantaardige toets in jouw keuken en die toepasbaar zijn in elk type keuken.

Wat leer je?

  • Met trainer Pieter-Jan kies je de juiste plant-based producten uit. Soorten plantaardige melk, peulvruchten, granen … Je zal ervan opkijken: vele producten staan al in je voorraadskast, en herontdek je tijdens deze opleiding.
  • Met de basistechnieken die je meekrijgt, vorm je een nieuwe set aan bouwstenen. Ze inspireren je voor meer plantaardige, allergeenvrije recepten.
  • Je creëert meer diepgang in jouw plantaardige keuken. Om je vegan gerechten smaaktechnisch en textuurgewijs af te werken. En dat tot een kleurrijk, volwaardig alternatief.

Tip: volg ook deze opleidingen om je te verdiepen in de plantaardige keuken:

Trainer

Pieter-Jan Lint. Meer info en meer trainingen met Pieter-Jan.

Agenda

Plant-based koken: de basis

  • woensdag 25 september 2024 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Chef Academy, Houtdok Noordkaai 10, 2030, Antwerpen

(Google Maps)

Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).

Plant-based koken: de basis

  • dinsdag 8 oktober 2024 - 10:00 - 16:00
Merelbeke

Amaranth, Ringvaartstraat 51, 9820, Merelbeke

(Google Maps)

Gratis parking aan gebouw. Op 2km wandelen van station Melle.

Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.