Plant-based koken: desserten en zoetigheden
Van room- naar cacaoboter. Koemelk wordt sojamelk. Zolang je de juiste producten en technieken gebruikt, smaakt een plantaardig dessert net zo subliem als dat wat je kent. Hoe je eraan begint? Plant-based topchef Pieter-Jan Lint wijst je de weg tijdens deze praktijkopleiding.
Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:
- Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
- Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
- Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma
Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.
Over deze opleiding
Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'Plantbased desserten en zoetigheden'. De opleidingsinhoud is ongewijzigd.
De meesten onder ons weten dat het bestaat: plantaardige desserten, zonder melk, boter, eieren of geraffineerde suiker. Maar is het ook lekker? En is de textuur even goed? Ja, wel met de technieken en aanbevolen producten die je in deze training ontdekt. Je maakt heel wat klassiekers klaar: zanddeeg, ganache, crème brûlée, cake … Maar dan helemaal vegan, en dus lichter verteerbaar. En geloof ons vrij, het resultaat is smaakverbluffend. Vaak proef je niet eens het verschil met het gekende alternatief. En je ervaart het ene wauw-moment na het andere. Tot je zelf een mooi samengesteld dessert op gastronomisch niveau op tafel zet. Een streling voor het oog, en je smaakzin.
Wat leer je?
- Je leert plantaardige vervangers voor melk, boter, suiker en eieren juist uitkiezen. Denk maar aan sojamelk, zonnebloemolie, cacaoboter, kokosbloesemsuiker en esdoornsiroop.
- Je basistechnieken komen goed van pas, maar je krijgt ook dessertspecifieke technieken aangeleerd. Ooit al plantaardig eiwit opgeklopt voor je chocomousse?
- Die technieken verfijn je in een volwaardig, smakelijk vegan recept. Met een lekker(der) en lichter verteerbaar resultaat.
Tip: volg ook deze opleidingen om je te verdiepen in de plantaardige keuken:
- Plant-based koken: de basis
- Plant-based koken: gastronomische gerechten
- Plant-based koken: pekelen en fermenteren
Trainer
Pieter-Jan Lint. Meer info en meer trainingen met Pieter-Jan.
Toelatingsvoorwaarden
Bij voorkeur heb je al kennis van Plant-based koken: de basis.
Agenda
Plant-based koken: desserten en zoetigheden
- dinsdag 24 oktober 2023 - 10:00 - 16:00
Gratis parking aan gebouw. Op 2km wandelen van station Melle.
Plant-based koken: desserten en zoetigheden
- dinsdag 14 november 2023 - 10:00 - 16:00
Gratis parking aan locatie. Bus 284 halte Haacht Mercatorlaan vanuit Leuven station.
Plant-based koken: desserten en zoetigheden
- dinsdag 19 december 2023 - 10:00 - 16:00
Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).
Plant-based koken: desserten en zoetigheden
- dinsdag 27 februari 2024 - 10:00 - 16:00
Gratis parking op de campus. Busverbinding vanuit Kortrijk station.
Plant-based koken: desserten en zoetigheden
- woensdag 28 februari 2024 - 10:00 - 16:00
Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).
Prijs
Gratis deelnameVoorbeeldtraject
- Plant-based koken: de basis
- Plant-based koken: gastronomische gerechten
- Plant-based koken: pekelen en fermenteren
- Plant-based koken: desserten en zoetigheden
- Plant-based koken: gevorderde kooktechnieken
Goed om weten
Inschrijven verplicht.
Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.