Food

Plant-based koken: desserten en zoetigheden

Van room- naar cacaoboter. Koemelk wordt sojamelk. Zolang je de juiste producten en technieken gebruikt, smaakt een plantaardig dessert net zo subliem als dat wat je kent. Hoe je eraan begint? Plant-based topchef Pieter-Jan Lint wijst je de weg tijdens deze praktijkopleiding.

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma biedt gratis opleidingen van onschatbare waarde. Maar voor wie

  • In de eerste plaats voor werknemers in loondienst: horecasector PC 302. Tot één jaar na hun laatste contract.
  • Je bent horecawerkgever (PC 302)?
    • Dan krijg je sowieso één opleiding naar keuze.
    • + toegang tot heel het aanbod als minstens één van je werknemers minstens één opleiding volgt.

Over deze opleiding

Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'Plantbased desserten en zoetigheden'. De opleidingsinhoud is ongewijzigd.

De meesten onder ons weten dat het bestaat: plantaardige desserten, zonder melk, boter, eieren of geraffineerde suiker. Maar is het ook lekker? En is de textuur even goed? Ja, wel met de technieken en aanbevolen producten die je in deze training ontdekt. Je maakt heel wat klassiekers klaar: zanddeeg, ganache, crème brûlée, cake … Vaak proef je niet eens het verschil met het gekende alternatief. Leer zelf een samengesteld dessert op gastronomisch niveau op tafel te zetten.

Wat leer je?

  • Je leert plantaardige vervangers voor melk, boter, suiker en eieren juist uitkiezen. Denk maar aan sojamelk, zonnebloemolie, cacaoboter, kokosbloesemsuiker en esdoornsiroop.
  • Je basistechnieken komen goed van pas, maar je krijgt ook dessertspecifieke technieken aangeleerd. Ooit al plantaardig eiwit opgeklopt voor je chocomousse?
  • Die technieken verfijn je in een volwaardig, smakelijk vegan recept

Tip: volg ook deze opleidingen om je te verdiepen in de plantaardige keuken:

Trainer

Pieter-Jan Lint. Meer info en meer trainingen met Pieter-Jan.

Toelatingsvoorwaarden

Bij voorkeur heb je al kennis van Plant-based koken: de basis.

Agenda

Plant-based koken: desserten en zoetigheden

  • dinsdag 16 december 2025 - 10:00 - 16:00
Roeselare

CVO Creo - Campus Umami, Blekerijstraat 76, 8800, Roeselare

(Google Maps)

Gratis parking of betalend bij parking Wallen of De Munt. +/- 15min te voet van Station Roeselare.

Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
  1. Plant-based koken: de basis
  2. Plant-based koken: gastronomische gerechten
  3. Plant-based koken: desserten en zoetigheden
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.