Food

Plant-based koken: desserten en zoetigheden

Van room- naar cacaoboter. Koemelk wordt sojamelk. Zolang je de juiste producten en technieken gebruikt, smaakt een plantaardig dessert net zo subliem als dat wat je kent. Hoe je eraan begint? Plant-based topchef Pieter-Jan Lint wijst je de weg tijdens deze praktijkopleiding.

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'Plantbased desserten en zoetigheden'. De opleidingsinhoud is ongewijzigd.

De meesten onder ons weten dat het bestaat: plantaardige desserten, zonder melk, boter, eieren of geraffineerde suiker. Maar is het ook lekker? En is de textuur even goed? Ja, wel met de technieken en aanbevolen producten die je in deze training ontdekt. Je maakt heel wat klassiekers klaar: zanddeeg, ganache, crème brûlée, cake … Vaak proef je niet eens het verschil met het gekende alternatief. Leer zelf een samengesteld dessert op gastronomisch niveau op tafel te zetten.

Wat leer je?

  • Je leert plantaardige vervangers voor melk, boter, suiker en eieren juist uitkiezen. Denk maar aan sojamelk, zonnebloemolie, cacaoboter, kokosbloesemsuiker en esdoornsiroop.
  • Je basistechnieken komen goed van pas, maar je krijgt ook dessertspecifieke technieken aangeleerd. Ooit al plantaardig eiwit opgeklopt voor je chocomousse?
  • Die technieken verfijn je in een volwaardig, smakelijk vegan recept

Tip: volg ook deze opleidingen om je te verdiepen in de plantaardige keuken:

Trainer

Pieter-Jan Lint. Meer info en meer trainingen met Pieter-Jan.

Toelatingsvoorwaarden

Bij voorkeur heb je al kennis van Plant-based koken: de basis.

Agenda

Plant-based koken: desserten en zoetigheden

  • woensdag 18 september 2024 - 10:00 - 16:00
Lubbeek

Craywinckelhof, Staatsbaan 263, 3210, Lubbeek

(Google Maps)

Gratis parking. Bus 370 of 374 van Leuven station tot halte Lubbeek Schubbeek.

Plant-based koken: desserten en zoetigheden

  • dinsdag 26 november 2024 - 10:00 - 16:00
Merelbeke

Amaranth, Ringvaartstraat 51, 9820, Merelbeke

(Google Maps)

Gratis parking aan gebouw. Op 2km wandelen van station Melle.

Plant-based koken: desserten en zoetigheden

  • woensdag 27 november 2024 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Chef Academy, Houtdok Noordkaai 10, 2030, Antwerpen

(Google Maps)

Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).

Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
  1. Plant-based koken: de basis
  2. Plant-based koken: gastronomische gerechten
  3. Plant-based koken: desserten en zoetigheden
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.