Food

Plant-based koken: gastronomische gerechten

Je voelt je thuis in de plantaardige keuken. Maar streeft naar meer diepgang. Naar een gastronomisch menu met een vegan hoekje af. Voor topchef Pieter-Jan Lint is dat dagelijkse kost. Laat je inspireren door zijn inventieve technieken. En verfijn je menu tot in de puntjes.

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'Gastronomische bordjes met seizoensgroenten'. De opleidingsinhoud is ongewijzigd.

Je merkt het ook: de plantaardige keuken is er eentje met toekomst. Met impact. En daar wil je anderen van laten proeven. Met een plantaardig menu op gastronomisch niveau. Tijdens deze opleiding inspireert plant-based topchef Pieter-Jan Lint je met een waaier aan vernieuwende technieken. Voor nog meer variatie in smaak, textuur en vorm. En met een knipoog naar de klassiekers. Volg de opleiding, klim een trede hoger op de gastronomische ladder en biedt jouw gasten overheerlijke, creatieve plantaardige opties aan.

Wat leer je?

  • Bouw verder op je basistechnieken en gekende producten. Met gevorderde technieken en toestellen voor net dat tikkeltje meer. Meer variatie, diepgang en verfijning.
  • Je ontdekt dat een plantaardig ingrediënt verrassend veelzijdig kan uitdraaien. Op het vlak van smaak, textuur en vorm. Neem nu de biet. Die kan je juicen, poffen of inkoken.
  • Je werkt de menu af tot in de puntjes, tot ook de presentatie er boenk op zit. En proef vooral zelf. Zo vertaal je de smaakprikkelingen correct en oprecht naar de gasten.

Tip: volg ook deze opleidingen om je te verdiepen in de plantaardige keuken:

Trainer

Pieter-Jan Lint. Meer info en meer trainingen met Pieter-Jan.

Toelatingsvoorwaarden

Bij voorkeur heb je al kennis van Plant-based koken: de basis.

Agenda

Plant-based koken: gastronomische gerechten

  • dinsdag 25 maart 2025 - 10:00 - 16:00
Merelbeke

Amaranth, Ringvaartstraat 51, 9820, Merelbeke

(Google Maps)

Gratis parking aan gebouw. Op 2km wandelen van station Melle.

Plant-based koken: gastronomische gerechten

  • dinsdag 1 april 2025 - 10:00 - 16:00
Hasselt

Syntra PXL Hasselt, Trichterheideweg 7, 3500, Hasselt

(Google Maps)

Gratis parking aan gebouw. Verschillende bussen vanuit Hasselt station.

Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
  1. Plant-based koken: de basis
  2. Plant-based koken: gastronomische gerechten
  3. Plant-based koken: desserten en zoetigheden
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.