Food, Veiligheid & Hygiëne

Allergenenvrij koken: de alternatieven Nieuw

Meer en meer gasten geven een allergie of intolerantie door bij het reserveren. Je wilt natuurlijk niet inboeten in smaak en het moet haalbaar blijven. Hoe pak je dit aan? Deze opleiding geeft je inspiratie om zelf lekkere alternatieven te bereiden.

één dag Basis

Horeca Forma organiseert gratis opleidingen voor horecawerknemers die RSZ-bijdragen afstaan in het Paritair Comité 302. Dat zijn vaste werknemers, extra's & werkstudenten. En dit tot één jaar na hun laatste werkdag. Werkgevers zijn welkom zodra hun personeel opleiding volgt.

Over deze opleiding

Deze praktische opleiding sluit goed aan op onze algemene allergenenopleiding.

Gluten, eieren, gelatine, lactose,… het zijn maar een paar van de intoleranties die er vandaag bestaan. In deze opleiding leer je welke alternatieve ingrediënten er bestaan en hoe je ze gebruikt. Samen met trainer Piet maak je verschillende recepten klaar en kan je daarna zelf eindeloos variëren.

Wat ga je leren?

  • Waarop moet je letten bij het koken voor iemand met een allergie of intolerantie
  • Haalbare alternatieven voor minstens 18 allergieën en intoleranties
  • Hoe vet en suikers reduceren
  • Seizoensgebonden recepten zonder (bepaalde) allergenen

Trainer

Piet Van Steenbergen

Agenda

Allergenenvrij koken: de alternatieven

  • woensdag 14 oktober - 10:00 - 16:00
Kortrijk

Syntra West - Kortrijk, Doorniksesteenweg 220, 8500 Kortrijk

(Google Maps)

Gratis parking op de campus.

Allergenenvrij koken: de alternatieven

  • maandag 7 december - 10:00 - 16:00
Paal

Berghoff, De Weven 3, 3583 Paal

(Google Maps)
Prijs
Gratis deelname (PC 302)
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.