Food

Allergenenvrij koken in de praktijk

Meer en meer gasten geven een allergie of intolerantie door bij het reserveren. Je wilt natuurlijk niet inboeten aan smaak én het moet haalbaar blijven. Hoe pak je dit aan? Deze kookworkshop geeft je inspiratie om zelf lekkere alternatieven te bereiden.

één dag Basis

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Gluten, eieren, gelatine, lactose,… het zijn maar een paar van de intoleranties die er vandaag bestaan. In deze opleiding leer je welke alternatieve ingrediënten er bestaan en hoe je ze gebruikt. Samen met trainer Piet maak je verschillende recepten klaar en kan je daarna zelf eindeloos variëren.

Wat ga je leren?

  • Waarop moet je letten als je kookt voor iemand met een allergie of intolerantie
  • Haalbare alternatieven voor minstens 18 allergieën en intoleranties
  • Hoe vet en suikers reduceren
  • Seizoensgebonden recepten zonder allergenen

Trainer

Piet Van Steenbergen. Meer trainingen met chef Piet

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname (PC 302)
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.