- de facturen blijven stijgen, maar het voelt riskant om dit door te rekenen naar de klant.
- je wil weten of je kaart nog wel klopt. Zijn je prijzen te voorzichtig? Verdien je genoeg op elk gerecht?
- je twijfelt over nieuwe (grote of kleine) investeringen.
- je allerlei goedbedoelde adviezen krijgt die mekaar allemaal tegenspreken.
- je de volgende stap wil zetten in professionele groei. Je gelooft in een andere aanpak, maar het moet wel haalbaar zijn.
- je hoofd overuren draait: nieuwe gerechten, trends, recensies, concurrentie… Erg boeiend, maar voor tellen en analyseren is geen tijd meer over.
- je niet blindelings op je boekhouder wil vertrouwen.
Groeitraject horeca: mijn keuken, een rendabele keuken
Vroeg of laat komt dat moment. Je geraakt er niet meer met “hoe je het altijd al deed”. Kiezen wat op je menukaart komt. Weten wat het mag kosten. En wat het moet opbrengen. Een prijs bepalen die eerlijk voelt, voor je klant en voor jou. Je bent niet de enige chef die daarover twijfelt.
Wat je nodig hebt om hieruit te geraken? Nieuwe inzichten en kennis. Daar helpen de experts van Horeca Forma je bij. Ze helpen je de cijfers (beter) begrijpen, zodat jij betere keuzes kunt maken om te groeien. Want jij zit aan het stuur van je inkomsten en uitgaven, niet je boekhouder. Klaar om gas te geven? Versterk jezelf en het team met deze opleidingen.
Volg een gratis opleiding:
Het is tijd voor een frisse blik als ...
Mijn keuken, een rendabele keuken! Groeitraject op maat
Horeca Forma biedt horecawerkgevers en -werknemers (chefs, sous-chefs) een ruim pakket aan opleidingen rond o.a. foodcostberekening en prijszetting. Helemaal gratis, omdat onze werking gefinancierd wordt via de RSZ-bijdragen. Deze opleidingen duren één of twee dagen. Deelnemen via het open opleidingsaanbod of vanaf 6 personen in jouw zaak als bedrijfsopleiding.
3x essentiële opleidingen voor een rendabele zaak
Klik op de opleiding voor alle info:
Foodcostberekening
De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart
Het management van een financieel gezond bedrijf
Als je weet dat iets niet alleen geweldig smaakt, maar ook écht opbrengt, krijg je dubbele goesting om verder te gaan.
Dany Dhollander, chefkok & finance expert Horeca Forma
Extra opleidingen
Hoe creëer je een verleidelijke en rendabele menukaart? Hoe onderhandel je de beste prijzen? En een gerecht kan pas opbrengen, als het verkocht wordt door de collega's van de bediening. Ontdek de opleidingen:
40 marketingtips voor een verleidelijke menukaart
De beste deals onderhandelen met je leveranciers
Gastvrij verkopen voor meer omzet
Rekenen zonder te rekenen?
Fout rekenen kost geld. Wij ontwikkelden horeca-berekeningen.be: een website met vijf essentiële rekenmodules en een omzetvoorspeller. De resultaten van de berekeningen zijn theoretisch en richtinggevend. Voor het volledige plaatje raden we één of meer opleidingen aan. Schrijf je snel in.