Sales, Gastvriendelijkheid, bediening en onthaal

Gastvrij verkopen voor meer omzet

Meer omzet en oprechte gastvrijheid in de horeca, het is een logische en vooral ook een gouden combinatie. In deze opleiding leer je de gast overtuigen via twintig verkooptips. Niét pusherig, wel attent. En met een eerlijk en voldaan gevoel achteraf, voor jou en de gast. Let’s sell it, but softly.

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Gastvrijheid, ja. Maar met de focus op verkoop: hoe verleid je de gasten om net dat ene product met een hogere marge te kopen, of om net iets meer te bestellen aan de bar, de receptie of aan tafel? Terwijl je een fijn, oprecht gevoel achterlaat. Gastvrijheidsspecialist Kevin Strubbe toont je de juiste verkooptechnieken, altijd met aandacht voor de gast. Zodat de gast toch meer uitgeeft, bv. een extra cocktail bestelt op restaurant, of toch nog het ontbijt wenst bij aankomst in het hotel. Ook jij als medewerker houdt er een fijn gevoel aan over, want je hebt je gasten oprecht blij gemaakt.

En weet: elke medewerker heeft invloed op de rendabiliteit van de zaak. Dus laat je tijdens deze opleiding inspireren door andere horeca-collega's, vanuit allerlei functies en zaken.

Wat leer je?

  • Verkopen kan direct of indirect, actief maar ook passief. Bij Kevin ontdek je de meest efficiënte methode, die past bij je zaak.
  • Daarna komen de producten aan bod: wat moet je verkopen? Extra frietjes of een smakelijke afterdinner? Misschien kan je producten toevoegen in het aanbod?
  • Voor de rest: geen theorie, wel twintig praktische verkooptips voor meer omzet. Toegepast op jouw functie, in jouw horecazaak. Hoe reken je gastvriendelijk een portie mayonaise door? Kevin toont je de weg met de aanzet tot een werkplan op maat.

Voor wie?

De opleiding is aanbevolen voor de medewerkers met direct gastencontact*, zoals medewerkers in de bediening maar ook medewerkers in het hotel (front office, ontbijt, bar, etc.). *Deze opleiding 'Gastvrij verkopen voor meer omzet' gaat over face-2-face verkooptechnieken wanneer je gast al bij jou in de zaak is. Ben je op zoek naar tips om meer boekingen, reservaties, events,...te verkopen? Dan kan je beter de opleiding ‘Zo verkoop je dat feest, event of seminarie in jouw zaak’ volgen.

Trainer

ETH (Kevin Strubbe). Meer info en meer trainingen met Kevin Strubbe?

Agenda

Gastvrij verkopen voor meer omzet

  • maandag 21 oktober 2024 - 09:00 - 17:00
Antwerpen

Radisson Blu Astrid Hotel, Koningin Astridplein 7, 2018, Antwerpen

(Google Maps)

Vlakbij station Antwerpen-Centraal en betalende Parking Antwerpen Centraal.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma