Voor nieuwkomers in de zaal / bar / keuken

Tijdens onze basisopleidingen kweken kersverse of onervaren horecamedewerkers zelfvertrouwen om hun dagelijkse taken correct, enthousiast en vastberaden uit te voeren. We hebben eendaagse basisopleidingen voor beginnende keuken-, bar- en zaalmedewerkers.
Maandag 3 April 2023

We hebben een basisaanbod voor zowel de keuken, de bar als de bediening, want geef toe: een dure fles wijn ontkurken aan tafel blijft spannend voor onervaren zaalmedewerkers. En een HACCP-fout is snel gemaakt als je er niets van kent. Of blijf maar eens kalm als nieuwe barmedewerker wanneer er een bestelling van meer dan 10 drankjes binnenkomt.

Wat voor ervaren personeel vanzelfsprekend is, is voor een beginner echt nog een opgave. Inwerking vraagt tijd, en soms leren mensen zichzelf foute gewoontes aan. Tijdens onze eendaagse basisopleidingen leren nieuwelingen stap-voor-stap de correcte, efficiënte (basis)werkwijzen die voor hun job belangrijk zijn. Ze oefenen een hele dag aan de zijde van een expert.

Een nieuwe medewerker inwerken? Dit is de kortste weg

De basisopleidingen zijn de kortste weg om absolute beginners op te leiden zonder andere agenda's te overbelasten.

Ook aanbevolen voor andere (vaste*) werknemers die maar af en toe inspringen achter de bar, in de zaal of keuken.

  • De opleidingen duren 6 uur.
  • Deelname is gratis.
  • *Enkel voor het vast personeel (tewerkgesteld in Paritair Comité 302: deeltijds of voltijds, contract bepaalde duur of onbepaalde duur).
  • Een paar data per jaar. Zorg dus dat je er tijdig bij bent.

Wat voor ervaren personeel vanzelfsprekend is, is voor een beginner nog een opgave. Inwerking vraagt tijd, tijd die de werkgever of collega niet altijd heeft. Onze basisopleidingen duren 6u. Dat volstaat om foute gewoontes af te leren en de efficiëntste, correcte werkwijzen aan te leren en in te oefenen.

Keuken

Opleiding: Eerste stappen in de keuken

Deze praktijkopleiding behandelt de basics m.b.t. snijtechnieken, gangbare keukentoestellen, HACCP, allergenen en werkorganisatie. Het is een korte, krachtige initiatiecursus op het niveau van keukenmedewerker.

>>> Klik hier voor opleidingsinfo, data & locaties

Tip vervolgopleiding: volg hierna de opleiding 'Haal meer uit je keukentoestellen'

Bedienen

Bediening

Opleiding: Eerste stappen in de bediening

Met borden lopen, champagne ontkurken, wijn schenken, inzetten, afruimen, tafels indekken, … dit leer en oefen je tijdens de praktijkopleiding 'Eerste stappen in de bediening'.

>>> Klik hier de opleidingsinfo, planning en inschrijvingen

Opleiding: De volgende stap in de bediening: chef de rang

Deze opleiding gaat een stapje verder. Kwaliteit controleren, gerechten uitserveren, de gast naar de tafel begeleiden, suggesties voorstellen aan tafel, een coachende rol opnemen, … dat en veel meer doet een chef de rang. 

>>> Klik hier de opleidingsinfo, planning en inschrijvingen

bar

Bar

Opleiding: bar basics

In deze opleiding krijg je professionele, allround bartender tips & tricks om het werk achter de bar vlot te organiseren. Van een kickstart gesproken.

>>> Klik hier de opleidingsinfo, planning en inschrijvingen

Tip vervolgopleiding: Volg hierna bv. de opleiding 'Barista level 1', 'Bier tappen en schenken, zo geklonken' of 'Intro tot mixology'.

Ook op de werkvloer (in groep)

Zoals alle opleidingen van Horeca Forma, kan je deze opleidingen ook laten doorgaan bij jou in het bedrijf op een datum die voor jou past. De voorwaarde is dat de groep groot genoeg is.

Tags:

  • Opleidingsnieuws