Dranken

Bier tappen en schenken, zo geklonken

Bier getapt of geschonken volgens de regels van de kunst? Dat proef je meteen. Deze opleiding start met een rondje theorie, daarna word je getrakteerd op tips en technieken voor het perfecte glas bier met de juiste schuimkraag. Volg deze opleiding, proef zelf en je begrijpt meteen waarom de klant er eentje meer bestelt.

één dag Basis

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

De opleidingsdriehoek van bierkenner Rudy Beckers? Kennis, kunde en passie. En dat is exact hoe hij te werk gaat. Eerst keert hij kort terug naar de kern: wat is bier? En hoe wordt het gebrouwen? Nadat je de druk juist hebt afgesteld, leer je aan de bar hoe je de glazen perfect spoelt. En dan? Vervolgens vul je het bierglas via de tap, of uit de fles. Een klassiek pintje, fruitbier, abdijbier, trappistenbier, gehopt en spontaan gistingsbier ... Welk biertje ook, door jouw sublieme kraag smaakt dit biertje naar meer. Want voor Rudy, en weldra voor jou, telt kwaliteit. En de passie? De biermicrobe? Je zelfzekerheid? Die borrelen vanzelf op.

Wat leer je? 

  • Je leert kort uit welke grondstoffen bier bestaat.
  • Je leert hoe je een vat steekt. En hoe je de CO2 correct afregelt en de flessen vervangt.
  • Je ontdekt hoe belangrijk een helder glas is, en welk product je het best gebruikt. En dat een dubbele spoelbak een ‘lifesaver’ kan zijn.
  • Dan het echte werk: bier tappen en schenken als een echte pro. Door het nodige voorbereidingswerk én de juiste techniek draagt het perfect getapte of geschonken biertje bij aan de smaakbeleving én je kassa.
  • En wanneer je proeft …, dan proef je het verschil !

Trainer

Rudy Beckers

Agenda

Bier tappen en schenken, zo geklonken

  • woensdag 17 april 2024 - 10:00 - 16:00
De Pinte

AB Inbev De Pinte, Savaanstraat 2, 9840, De Pinte

(Google Maps)

Gratis parking.Van Gent St P/De Pinte Dorp(600m van stat. De Pinte) met bus 76 tot Eke Industriepark

Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.