Gastvriendelijkheid, bediening en onthaal

De volgende stap in de bediening: chef de rang

Deze basisopleiding helpt je op weg om meer verantwoordelijkheid op te nemen in de bediening. Je gaat een stap verder in de praktische vaardigheden én ontpopt je tot coach. Steeds gastvrij en professioneel! Zoals een chef de rang hoort te zijn.

één dag Basis

Voorkennis vereist

Je beheerst reeds de basistechnieken in de bediening zoals lopen met borden, borden inzetten en afruimen en wijn schenken. Tip: volg eventueel eerst de opleiding “Eerste stappen in de bediening" (klik hier).

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Als chef de rang begeleid je de commis / runner, en natuurlijk ook de gast. Van keuken tot tafel, van de reservering tot afscheid. Borden dragen, inzetten, wijn schenken en afruimen dat kan jij al. Tijdens deze opleiding ga je een stap verder, exact wat je nodig hebt om écht zelfzeker in de zaal te staan!

Wat leer je?

  • Omdat je de praktische basisvaardigheden al onder de knie hebt (borden afruimen en inzetten? Kan je!), zet je een stap verder in de praktische vaardigheden en attitude. Je leert de kwaliteit controleren, gerechten uitserveren, de gast naar de tafel begeleiden, suggesties voorstellen aan tafel ...
  • Je start met het in kaart brengen van de steps of service. Samen met de trainer ontwikkel je een stappenplan op maat voor de horecazaak waar je werkt. Wanneer gebeurt de kwaliteitscontrole? Hoe communiceer je in welke fase met de keuken?
  • Je werkt ook aan je vaardigheden als coach. Je leert hoe je jouw kennis volledig, efficiënt en op het juiste moment doorgeeft, óók aan tijdelijke werkkrachten zodat ook zij weten wat er te doen staat.

Trainer

Kevin Strubbe (Hospitality Creators). Meer info en meer trainingen met Kevin Strubbe?

Agenda

De volgende stap in de bediening: chef de rang

  • dinsdag 23 april 2024 - 09:00 - 17:00
Brugge

Green Park Hotel Brugge, Chartreuseweg 20, 8200, Brugge

(Google Maps)

Gratis parking aan het hotel.

Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
1. Eerste stappen in de bediening -> 2. De volgende stap in de bediening: chef de rang
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.