Food

Haal meer uit je keukentoestellen

Meer uit je keukentoestellen halen? Strak plan. In deze praktische workshop ontdek je interessante toepassingen met allerlei keukenrobots (robot coupe, thermomix,..), de combisteamer, Kitchenaid (Kenwood) en het vacuümtoestel. En voor je het weet, heb je een extra rechterhand in de keuken. Benieuwd hoe jouw basistoestellen een grotere meerwaarde kunnen bieden?

één dag Basis

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Er zit meer in je keukentoestellen dan je denkt. Tijdens deze praktijkopleiding ontdek je al doende wat de belangrijkste basistoestellen in petto hebben. Zo leer je hakken, kneden, blenden en spelen met de temperatuur van diverse keukenrobots. Of wat met de combisteamer, waarop moet je letten en hoe nauwkeurig is de temperatuur op de display? Next in line: de vacuümmachine. Die gebruik je niet enkel om te bewaren, maar ook om te garen en om – waarom niet? – te impregneren. En tot slot, de kitchenaid (Kenwood). Ook hier ontdek je interessante opties en extra hulpstukken. En dat allemaal om in een professionele keuken efficiënter en kwaliteitsvoller aan de slag te gaan.  

Wat leer je?

  • Je leert keukentoestellen zoals keukenrobots (robot coupe, thermomix), kitchenaid, Kenwood, combisteamer en het vacuümtoestel veelzijdig en flexibel inzetten. Je verruimt je blik: wat kunnen deze toestellen nóg meer? 

  • De focus ligt op het professioneel gebruik van de toestellen (restaurants, brasserieën, ...). Trainer Piet van Steenbergen deelt zijn persoonlijke tips & tricks die je niét in de bijsluiter vindt.

  • Je vergelijkt de verschillende toestellen – welk toestel gebruik je beter voor toepassing A of B? – of zet dezelfde toestellen van andere merken naast elkaar. Zo ken je de verschillen en voordelen, en weet je welk toestel het best bij jouw keuken past. 

  • Je maakt eenvoudige bereidingen met de toestellen: een perfect smeuïge crème met de thermomix of een mals stukje zalm garen met het vacuümtoestel. Zo breng je jouw werk als keukenmedewerker naar een hoger, creatiever niveau. 

Aanbevolen voor:

Deze praktijkopleiding is vooral interessant voor keukenmedewerkers die optimaal en efficiënt willen werken met hun keukentoestellen.

Ben je een (ervaren) chef, dan zijn de culinaire workshops van Piet Van Steenbergen meer iets voor jou, nl. variëren met texturen en structuren in je gerecht: voor beginners, variëren met texturen en structuren in je gerecht: voor gevorderden, sneller en efficiënter werken dankzij vacuümkoken, gepimpte klassiekers,...)

Trainer

Piet Van Steenbergen. Meer trainingen met chef Piet

Agenda

Haal meer uit je keukentoestellen

  • maandag 21 oktober 2024 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Chef Academy, Houtdok Noordkaai 10, 2030, Antwerpen

(Google Maps)

Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).

Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
Nieuw in de keuken? Dan is deze opleiding ook interessant: 'Eerste stappen in de keuken'.
Goed om weten

Inschrijving verplicht

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma