Food

Variëren met texturen en structuren in je gerecht: voor gevorderden

Je kent de basis van texturen, maar je wilt meer. Dieper, intenser, gevarieerder. Wil je  echt begrijpen wat een textuur doet met de smaaksensatie? Dan is deze doorgedreven demo over texturen en structuren iets voor jou. Samen met Piet Vansteenbergen experimenteer je met de allernieuwste technieken en verrassende producten.

één dag Ervaren

Voorkennis vereist

Je hebt de technieken uit de basisopleiding 'Variëren met texturen en structuren in je gerecht: voor beginners' onder de knie. Omdat je de opleiding gevolgd hebt, of dankzij je eigen culinaire ervaring.

Horeca Forma biedt gratis opleidingen van onschatbare waarde. Maar voor wie

  • In de eerste plaats voor werknemers in loondienst: horecasector PC 302. Tot één jaar na hun laatste contract.
  • Je bent horecawerkgever (PC 302)?
    • Dan krijg je sowieso één opleiding naar keuze.
    • + toegang tot heel het aanbod als minstens één van je werknemers minstens één opleiding volgt.

Over deze opleiding

Vandaag de dag bepaalt de textuur de succesfactor van je gerecht. Zeker als je op de hoogte bent van de meest vernieuwende producten en technieken. Wist je bijvoorbeeld dat proteïnen en vezels aan de rij van emulgatoren zijn toegevoegd? In deze opleiding prikkelt specialist Piet Vansteenbergen je met de hot topics van de texturenwereld. Zo breng je jouw bord echt tot leven. Met dat tikkeltje meer. En worden je eigen gerechten nog diverser, nog fijner, nog smakelijker.

Wat ga je leren?

  • Expert Piet demonstreert kersverse technieken op gekende producten die je in de basisopleiding ‘Variëren met texturen en structuren: voor beginners’ zag. Denk maar aan producten voor sferificatie, geleermiddelen, emulgatoren, verdikkingsmiddelen en surprise.
  • Je leert een resem aan nieuwe producten kennen die nu hot zijn in de gastronomische texturenwereld. Denk maar aan vezels, proteïnen en enkele nieuwe types suikers.

Trainer

Piet Van Steenbergen. Meer trainingen met chef Piet

Agenda

Variëren met texturen en structuren in je gerecht: voor gevorderden

  • woensdag 10 december 2025 - 10:00 - 16:00
Bredene

Studio Zeewier, Duinenstraat 325, 8450, Bredene

(Google Maps)

Gratis parkeren aan kustbaan Oostende - De Haan. Kusttramhalte Bredene aan zee op enkele 100m.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.