Food

Variëren met texturen en structuren in je gerecht: voor gevorderden

Je kent de basis van texturen, maar je wilt meer. Dieper, intenser, gevarieerder. Wil je  echt begrijpen wat een textuur doet met de smaaksensatie? Dan is deze doorgedreven demo over texturen en structuren iets voor jou. Samen met Piet Vansteenbergen experimenteer je met de allernieuwste technieken en verrassende producten.

één dag Ervaren

Voorkennis vereist

Je hebt de technieken uit de basisopleiding 'Variëren met texturen en structuren in je gerecht: voor beginners' onder de knie.

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Vandaag de dag bepaalt de textuur de succesfactor van je gerecht. Zeker als je op de hoogte bent van de meest vernieuwende producten en technieken. Wist je bijvoorbeeld dat proteïnen en vezels aan de rij van emulgatoren zijn toegevoegd? In deze opleiding prikkelt specialist Piet Vansteenbergen je met de hot topics van de texturenwereld. Zo breng je jouw bord echt tot leven. Met dat tikkeltje meer. En worden je eigen gerechten nog diverser, nog fijner, nog smakelijker.

Wat ga je leren?

  • Expert Piet demonstreert kersverse technieken op gekende producten die je in de basisopleiding ‘Variëren met texturen en structuren: voor beginners’ zag. Denk maar aan producten voor sferificatie, geleermiddelen, emulgatoren, verdikkingsmiddelen en surprise.
  • Je leert een resem aan nieuwe producten kennen die nu hot zijn in de gastronomische texturenwereld. Denk maar aan vezels, proteïnen en enkele nieuwe types suikers.

Trainer

Piet Van Steenbergen. Meer trainingen met chef Piet

Agenda

Variëren met texturen en structuren in je gerecht: voor gevorderden

  • dinsdag 26 november 2024 - 10:00 - 16:00
Lubbeek

Craywinckelhof, Staatsbaan 263, 3210, Lubbeek

(Google Maps)

Gratis parking. Bus 370 of 374 van Leuven station tot halte Lubbeek Schubbeek.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.