Food

Vacuümkoken

Wat kan vacuümgaren - of sous-vide - betekenen voor jouw keuken? 

2-daagse training Basis

Horeca Forma, het sectorfonds voor de horeca (paritair comité 302), organiseert trainingen voor:

  • horecawerknemers in PC 302 
  • werkgevers in PC 302, als hun medewerkers opleidingen bij ons volgen 
  • werkzoekenden die het afgelopen jaar in de horeca (PC 302) hebben gewerkt

Over deze opleiding

Het vacuüm bereiden van producten is ontstaan in Frankrijk. Door het garen op lagere temperatuur in een gesloten verpakking, treedt er minder vetafscheiding op. Het gevolg is minder verlies en een betere kwaliteit. Nu wordt dit kookproces toegepast op vlees, vis en groentebereidingen. Het doel van vacuüm bereiden is het garen van een product zodat er zo min mogelijk verlies van smaak, geur, vocht, vitamines en mineralen optreedt. 

Wat ga je leren?

  • De verschillende mogelijkheden en toepassingen van vacuümkoken

  • Het bereiden van een aantal gerechten en desserten 'sous-vide'

Trainer

Piet Van Steenbergen

Agenda

Vacuümkoken

  • dinsdag 5 november - 10:00 - 16:00

  • dinsdag 12 november - 10:00 - 16:00
Oostende

La Piazza, Graaf De Smet de Naeyerlaan 19b, 8400 Oostende

(Google Maps)

Station op 15 min wandelen. Parking Station-Zee of gratis randparking.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.