Food

Sneller en efficiënter werken dankzij vacuümkoken

Wat kan vacuüm- of sous-vide garen betekenen voor jouw keuken?

2 dagen Basis

Horeca Forma biedt gratis opleidingen van onschatbare waarde. Maar voor wie

  • In de eerste plaats voor werknemers in loondienst: horecasector PC 302. Tot één jaar na hun laatste contract.
  • Je bent horecawerkgever (PC 302)?
    • Dan krijg je sowieso één opleiding naar keuze.
    • + toegang tot heel het aanbod als minstens één van je werknemers minstens één opleiding volgt.

Over deze opleiding

Het vacuüm bereiden van producten is ontstaan in Frankrijk en in de jaren 80 in België geïntroduceerd door Mastercook Felix Alen. De techniek is in de loop der jaren sterk geëvolueerd.

Door het garen op lagere temperatuur in een gesloten verpakking, verlies je minder sappen, behoud je meer smaak, vitamines en mineralen, krijg je een betere textuur en structuur en heb je een hogere kwaliteit.  Daardoor spreekt het product meer voor zich.

We passen dit kookproces toe op vleesvis en groentebereidingen.

Door vacuüm voor te garen kan je een betere mis-en-place verzekeren en een snelle afwerking.

Wat ga je leren?

  • De verschillende mogelijkheden en toepassingen van vacuümkoken.
  • Nieuwe technieken van vacuümkoken.
  • Pekelen om producten voor te bereiden.
  • Het sous-vide bereiden van een aantal gerechten, desserten en andere toepassingen.

Trainer

Piet Van Steenbergen. Meer trainingen met chef Piet

Agenda

Sneller en efficiënter werken dankzij vacuümkoken

  • donderdag 6 november 2025 - 10:00 - 16:00

  • donderdag 13 november 2025 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Chef Academy, Houtdok Noordkaai 10, 2030, Antwerpen

(Google Maps)

Mexicobrug tijdelijk onbereikbaar. Gratis parking. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).

Inschrijven bijna volzet

Sneller en efficiënter werken dankzij vacuümkoken

  • dinsdag 3 maart 2026 - 10:00 - 16:00

  • dinsdag 10 maart 2026 - 10:00 - 16:00
Lubbeek

Craywinckelhof, Staatsbaan 263, 3210, Lubbeek

(Google Maps)

Gratis parking. Bus 370 of 374 van Leuven station tot halte Lubbeek Schubbeek.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.