Food

Sneller en efficiënter werken dankzij vacuümkoken

Wat kan vacuüm- of sous-vide garen betekenen voor jouw keuken?

2 dagen Basis

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Het vacuüm bereiden van producten is ontstaan in Frankrijk en in de jaren 80 in België geïntroduceerd door Mastercook Felix Alen. De techniek is in de loop der jaren sterk geëvolueerd.

Door het garen op lagere temperatuur in een gesloten verpakking, verlies je minder sappen, behoud je meer smaak, vitamines en mineralen, krijg je een betere textuur en structuur en heb je een hogere kwaliteit.  Daardoor spreekt het product meer voor zich.

We passen dit kookproces toe op vleesvis en groentebereidingen.

Door vacuüm voor te garen kan je een betere mis-en-place verzekeren en een snelle afwerking.

Wat ga je leren?

  • De verschillende mogelijkheden en toepassingen van vacuümkoken.
  • Nieuwe technieken van vacuümkoken.
  • Pekelen om producten voor te bereiden.
  • Het sous-vide bereiden van een aantal gerechten, desserten en andere toepassingen.

Trainer

Piet Van Steenbergen. Meer trainingen met chef Piet

Agenda

Sneller en efficiënter werken dankzij vacuümkoken

  • dinsdag 22 april 2025 - 10:00 - 16:00

  • dinsdag 29 april 2025 - 10:00 - 16:00
Merelbeke

Atelier 833, Hundelgemsesteenweg 833 A, 9820, Merelbeke

(Google Maps)

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.