Food

Eerste stappen in de keuken

Pas gestart in een professionele keuken en je mist ervaring? Of je wil als zaakvoerder op korte tijd je nieuwe keukenmedewerkers inwerken? Of je bar- en zaalpersoneel ‘keukenklaar’ maken? Deze opleiding gaat over de basics der basics m.b.t. snijtechnieken, keukentoestellen, HACCP, allergenen en werkorganisatie. 

één dag Basis

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Zet jij je eerste stappen in de keuken? Of werk je in de bar of zaal, maar heb je ook interesse in keukentaken? Dan is deze dagopleiding de kortste weg. Van messen en snijplanken onderhouden tot snijtechnieken, van HACCP (voedselveiligheid) tot allergenen. Het komt allemaal aan bod. Want een keuken is pas lekker en rendabel als ze ook hygiënisch en voedselveilig is. Ook krijg je zicht op de basisfuncties van courante professionele keukentoestellen. En tot slot leer je je werk in de keuken efficiënt organiseren. 

Je merkt het: voor de basics zit je goed in deze opleiding. Als beginner krijg je de nodige uitleg, maar leer je ook al doende. Door actief te oefenen tijdens de opleiding. Het doel? Dat je als een zelfzekere keukenmedewerker buiten wandelt. Of als zaal- of barmedewerker die vastbesloten, correct en enthousiast ook keukentaken op zich kan nemen. 

Wat leer je? 

  • Je leert de basis keukentaken correct en vastbesloten uitvoeren

  • Ook leer je snijden als een professional.  

  • Na vandaag kan je de basisprincipes van allergenen en HACCP toepassen

  • Je maakt kennis met keukentoestellen zoals keukenrobots, combisteamer, kitchenaid en vacuümmachine. Je leert over het gebruik en het onderhoud ervan.  

  • Bovendien leer je je werk in de keuken efficiënt organiseren: wat doe je tijdens de mise-en-place en wat à la minute? 

Aanbevolen voor:

  • Beginnende keukenmedewerkers zonder ervaring of met beperkte ervaring en/of zonder vooropleiding
  • Keukenmedewerkers die efficiënter en correcter willen werken, die de basics willen opfrissen
  • Afwassers die meer keukentaken op zich willen nemen.
  • Ander personeel (bv. bar of bediening) met interesse in basis keukentaken.

Trainer

Céline Adyns. Meer info en meer opleidingen met Céline.

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.
Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
Tip: de opleiding 'Haal meer uit je keukentoestellen' sluit hier goed bij aan. Tip: we hebben ook een opleiding 'Eerste stappen in de bediening'.
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.