FACT staat voor 'First Aid Communication Tool'. Deze gratis vertaalapp wil de communicatie met anderstaligen op de werkvloer vergemakkelijken. De app vertaalt tussen elf talen binnen zes categorieën waaronder de categorie 'restaurant'.

De app bevat een database van 1000 keuken- en restaurantgerelateerde vertalingen. Daardoor is het een zeer interessante tool voor anderstalige keukenmedewerkers. Ook analfabete werknemers vinden het een handig leerinstrument dankzij het gebruik van beelden en audio en de mogelijkheid om te oefenen.

Beschikbare talen in de app FACT:

Arabisch, Dari, Nederlands, Engels, Frans, Pashto, Pools, Romaans, Somali, Spaansd, Oekraïens.

FACT downloaden:

Tip: Beeldwoordenboek op papier

Wist je dat de vertalingen gebaseerd zijn op het beeldwoordenboek 'Keuken' van Horeca Forma? Het beeldwoordenboek is en blijft een goed alternatief om talen te leren op papier.

First Aid Communication Tool

De app is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen en werd ontwikkeld als onderdeel van het Interreg V Frankrijk-Wallonië-Vlaanderenproject AB Réfugiés-Emploi, in samenwerking met de volgende partners: POM West-Vlaanderen, VDAB, Le FOREM, Mission Locale du Douaisis, Entreprendre Ensemble, Rode Kruis Vlaanderen, Fedasil, Ligo – Centrum voor Basiseducatie Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, Travi, Refu Interim, Ifapme,  Edu+,  Boerenbond, MTECH+, Vorm DC, Makkie, Alimento en Horeca Forma Vlaanderen. Met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, de Provincie West-Vlaanderen en de Waalse Regio.