Diverse profielen rekruteren

1. Jongeren

  • RSZ-vermindering voor laaggeschoolde jongeren

Ga je in zee met laaggeschoolde jongeren, maar wel met bakken energie en veel flexibiliteit? Dan beloont de overheid je met een mooie RSZ-vermindering gedurende 2 jaar.

>> Meer info over RSZ-vermindering voor laaggeschoolde jongeren

  • Loonvermindering voor onervaren jongeren

Kies je voor een jongere met weinig ervaring? Dan moet je minder loon betalen. In ruil betaal je wel een maandelijkse toeslag aan de jongere. Voor deze toeslag moet je geen RSZ betalen.

>> Meer info over loonvermindering voor onervaren jongeren

2. Ouderen

  • RSZ-vermindering voor wie een 58-plusser aanwerft

Werf je een 58-plusser aan? Dan krijg je niet alleen massa's ervaring in ruil maar ook een aanzienlijke RSZ-vermindering. Je hoeft gedurende 2 jaar geen RSZ te betalen voor je medewerker en na die 2 jaar kom je in aanmerking voor een andere RSZ-vermindering.

>> Meer info over RSZ-vermindering bij aanwerving van een 58-plusser

3. Anderstaligen

Rekruteer je een anderstalige werknemer die de taal nog niet zo goed beheerst, maar die wel de juiste competenties heeft en vooral heel gemotiveerd is? Vraag dan een gratis taalcoaching Nederlands op de Werkvloer aan en/of doe beroep op onze beeldwoordenboeken. Je kan hiervoor vrijblijvend een afspraak maken met één van onze vormingsconsulenten voor meer informatie.

>> Meer informatie over taalondersteuning voor anderstaligen

4. Personen met een arbeidsbeperking

  • Vlaamse ondersteuningspremie (VOP)

Wil je een persoon met een arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen aanwerven? Ga dan na of je recht hebt op de Vlaamse ondersteuningspremie (VOP) ter compensatie van het rendementsverlies die de beperking van de werknemer met zich meebrengt.

>> Meer informatie over de VOP

IBO en stages: opleiden is het nieuwe rekruteren

Er zijn zeker voldoende werkzoekenden met interesse in een horecajob, maar ze missen soms de ervaring of kennis. Als werkgever sta je dan voor de keuze. Blijf je, misschien tevergeefs, wachten op personeel dat voldoet aan al je eisen? Of neem je iemand in dienst die je zelf opleidt en laat groeien? 

Heb je besloten om een kandidaat-werknemer zelf op te leiden ? Dit kan via de financieel voordelige formules van werkplekleren:

  • Individuele Beroepsopleiding (IBO)

>> Meer over IBO

  • Opleidingsstage

>> Meer over de opleidingsstage

  • Beroepsinlevingsstage (BIS)

>> Meer over de beroepsinlevingsstage

Wist je dat ...

Horecawerknemers (Paritair Comité 302) recht hebben op alle gratis opleidingen en workshops van Horeca Forma? Het zijn korte, praktijkgerichte opleidingen op ieders niveau en voor alle profielen. Ontdek het opleidingsaanbod hier.

Andere tegemoetkomingen

Heb je een eigen zaak en werf je personeel aan? De overheid heeft nog interessante financiële tegemoetkomingen voor ondernemers zoals jij.

  • RSZ-vermindering eerste aanwerving

Bij je eerste aanwerving heb je recht op een RSZ-vermindering. Je hoeft voor je eerste medewerker geen RSZ te betalen en je krijgt een RSZ-vermindering voor je 5 volgende medewerkers.

>> Meer informatie over de RSZ-vermindering eerste aanwerving

  • RSZ-bijdrage vermindering

Heb je maximum 5 werknemers in dienst, gedeeltelijk onder de 26 jaar? Registreer je bovendien dagelijks jouw personeel in de witte kassa? Dan heb je misschien recht op een RSZ-bijdragevermindering. 

>> Meer informatie over de RSZ-bijdragevermindering