Gratis opleidingen van onschatbare waarde

Werk je in de horeca of stel je mensen te werk in de horeca (Paritair Comité 302)? Dan helpen wij jou en je horecazaak vooruit met korte, praktijkgerichte opleidingen. Deelname is gratis.

Vind je opleiding

Kies uit 100 inspirerende opleidingen waar je in korte tijd veel van opsteekt. Gratis deelname voor horecawerknemers en (onder voorwaarden) hun werkgevers.

Ga naar de opleidingskalender

Vraag een opleiding aan

Als je een groep werknemers kan samenbrengen, dan kan je de opleiding plannen op een datum en locatie naar keuze, bv. in je eigen zaak. De werknemers mogen uit verschillende horecazaken komen.

Interesse in een bedrijfsopleiding?

Op eigen houtje bijleren

Blijf up to date met onze e-learnings, e-books en publicaties. Volg eens een training via Zoom. Of -nieuw!- meld je aan op het leerplatform GoodHabitz.

GoodHabitz, zelfstudie en online leren
Je bent werkzoekend & wil je eerste stappen in de horeca zetten? Dan kan je inschrijven voor een horeca-opleiding voor werkzoekenden.
foto_opleidingsposter

Download hier ons opleidingsoverzicht:

Zo doen wij dat:

  1. Ons aanbod is enkel bedoeld voor de horecasector PC 302 en deelname is gratis (lunch & drankjes inclusief!).
  2. Het zijn korte, praktische workshops en opleidingen van een halve dag, 1 of 2 dagen. 
  3. In kleine groep zodat je vragen kan stellen en ook van elkaar leert.
  4. Onze trainers zijn horecakenners die weten waarover ze praten.
  5. We maken het plezant met praktijkvoorbeelden en interactie. Géén saaie bedoening.
  6. Je ontvangt een getuigschrift als bewijs van je deelname.
  7. Gent, Antwerpen, Leuven, Kortrijk, Oostende, Hasselt,... onze opleidingen zijn overal. We organiseren ook bedrijfsopleidingen voor een groep werknemers uit één of meerdere horecazaken.
  8. De opleidingen worden gesmaakt: 97% van de deelnemers heeft na het volgen van een opleiding zin om er nóg eentje te volgen.

Je vraagt je misschien af ... 

Zo ondersteunen wij je ook

Premies & terugbetalingen

Werk je in de horecasector PC 302, dan kan je beroep doen op onze opleidingspremies en terugbetalingen. Ontdek hier meer over onze CVO premie en onze terugbetaling voor de WSET Level 2 wijncursus van WineWise.

Online leren via GoodHabitz (nieuw)

Horeca Forma gaat in zee met het online leerplatform Goodhabitz. Dat is een website/app met +100 online trainingen in 16 talen. Als horecawerknemer of -werkgever kan je er vanaf nu gratis gebruik van maken. Dat wil je toch ontdekken?

Horeca-opleidingen voor werkzoekenden

In de horeca is er werk genoeg! Tenminste, als je gemotiveerd bent en de juiste (basis)skills hebt. Dat laatste leer je in onze praktische werkzoekendenopleidingen. Ontdek snel het aanbod voor het najaar van 2023.

Pas gestart in de keuken of zaal, zonder ervaring? Bij ons leer je snel bij.

Tijdens onze basisopleidingen kweken kersverse of onervaren horecamedewerkers zelfvertrouwen om hun dagelijkse taken correct, enthousiast en vastberaden uit te voeren. We hebben eendaagse basisopleidingen voor beginnende keuken-, bar- en zaalmedewerkers.

Bijleren, waar en wanneer jij wilt

Ter aanvulling op ons opleidingsaanbod, vind je hier nuttige publicaties, elearnings, ebooks .. Hiermee leer je bij op eigen houtje.

Arbeidsdeal opleidingspijler: impact op (horeca)bedrijven

De arbeidsdeal bekrachtigt het belang van opleidingen. Een goede evolutie, want investeren in je medewerkers brengt op. Vanaf dit jaar zijn er dus nieuwe opleidingsverplichtingen, waar vooral de bedrijven met meer dan 20 werknemers mee te maken krijgen. Horeca Forma wijst je de weg en geeft inhoud aan je plannen!

Elke maand nieuwe opleidingsdata in onze kalender

Neem een kijkje en vind een opleiding naar jouw smaak.

Zoek een opleiding