Test jezelf!

Sta jij elke dag te springen om aan het werk te gaan? Doe onze supersnelle werkbaarheidstest en ontdek of jouw werk werkbaar is en hoe je die werkbaarheid kan verhogen. Of krijg als werkgever een zicht op de werkbaarheid in jouw onderneming dankzij onze scan voor werkgevers.

Beantwoord enkele eenvoudige vragen en krijg inzicht in de werkbaarheid van jouw job en/of de werkbaarheid binnen jouw onderneming.

Hoe goed scoor jij op werkbaar werk?
Opleiding: Time management in de horeca

Time management in de horeca

Zijn een oneindige to-do lijst en overuren jou niet onbekend? Leer tijdens deze opleiding tijd zo efficiënt mogelijk benutten en krijg meer inzicht in je eigen werkmethodes. 1daags.
Opleiding: Ergonomie (keuken/housekeeping/administratie)

Ergonomie (keuken/housekeeping/administratie)

Tijdens deze opleiding leer je hoe je pijn vermijdt, je rug spaart en je schouders en benen minder belast. De inhoud van de opleiding wordt afgestemd op de functie van de deelnemers: keuken, zaal, housekeeping, administratie.
Opleiding: Met verhoogde veerkracht naar meer werkplezier

Met verhoogde veerkracht naar meer werkplezier

Klant is koning. Klopt! Maar kijk ook af en toe naar jezelf. Hoe bewaak jij je grenzen? Deze opleiding reikt je de handvaten aan om veerkrachtiger in je schoenen te staan. Met minder stress en meer zelfvertrouwen.
Opleiding: Empower jezelf voor professionele en persoonlijke groei

Empower jezelf voor professionele en persoonlijke groei

Jezelf écht kennen. Op professioneel en persoonlijk vlak. Dat is het doel van deze opleiding. Ken je je grootste drijfveren? Leg je de juiste focus in je job? En in hoeverre staan vooroordelen over collega’s en klanten je in de weg? Vragen die we zullen beantwoorden, om enkele persoonlijke en carrièrestappen vooruit te
Opleiding: Effectief communiceren: tips en tricks

Effectief communiceren: tips en tricks

In deze communicatie-opleiding reflecteer je eerst op jezelf, om daarna assertiever, zelfzekerder en doelgerichter te communiceren met collega’s en klanten. Interessant voor elke horecamedewerker of (beginnende) leidinggevende die zijn/haar communicatieskills wil verbeteren.
Opleiding: Je medewerkers (tevreden) houden

Je medewerkers (tevreden) houden

Goede werknemers zie je niet graag vertrekken. In deze opleiding leer je meer over hoe je personeel tevreden houdt, hoe je ziekteverzuim tegengaat en levenslangs leren stimuleert.

Leer online via GoodHabitz

Horeca Forma investeert in GoodHabitz, Europa's snelst groeiende aanbieder van e-learnings. Vaste werknemers en werkgevers in de horecasector (Paritair Comite 302) krijgen toegang tot dit platform op kosten van Horeca Forma. Lees meer

Tips

Werkbaar werk: in 3 stappen naar meer jobtevredenheid

Wie zich goed voelt op de werkvloer, is minder vaak ziek, leert meer, heeft meer plezier in zijn werk en is bijgevolg beter in staat om aan de werkvereisten te voldoen. Een werkbare job, dat is een fijne job die jouw medewerkers lang en boordevol energie kunnen volhouden! Hoe krijg je dat voor mekaar?

3 signalen dat je medewerkers niet meer zo tevreden zijn

Goede werknemers wil je niet kwijt. Integendeel, je wil ze gemotiveerd houden en voor lange tijd aan je bedrijf binden. Eventuele signalen van ontevredenheid, kan je dus maar beter herkennen. Want als je weet waarop je moet letten, kan je de problemen ook aanpakken.

9 tips voor een veerkrachtige mindset

Terwijl jij je elke dag suf piekert, zijn er rondom jou mensen die veel minder last lijken te hebben van de hele Covid-situatie en alle gevolgen ervan. Hoe doen zij dat toch? Hoe komt het dat de ene persoon stressgevoeliger is dan de andere?

Werkbaar werk, zonder excuus. 3 inzichten na onze inspiratiedag

"Horecajobs zijn zwaar en veeleisend, dat is nu eenmaal zo". Het is een excuus om werkbaar werk te benaderen als een mooie theorie, zonder er écht mee aan de slag te gaan. Wij denken dat het anders kan, en 60 HR-managers van grote horecabedrijven denken dat samen met ons. Zij zakten af naar ons event in Tervuren.

Welzijn op het werk: de kracht van een goed gesprek

Praten over welzijn met je medewerkers, hoe doe je dat? Horeca Forma vroeg het aan stresscoach Elke Willaert.