Het beroep fastfoodmedewerker

Een fastfoodmedewerker is een echte duizendpoot! Hij/zij:

  • zorgt voor het klaarmaken van de zaal, van het buffet of van de toonbank, ruimt af en maakt schoon;
  • heeft rechtstreeks contact met de gasten en neemt de bestellingen op;
  • staat in voor de verkoop van de gerechten, de bediening van de gasten en rekent af;
  • bereidt koude en warme snacks en werkt deze af volgens de afgesproken richtlijnen.

Een fastfoodmedewerker kan het allemaal: bestellingen opnemen, klanten bedienen, koude en warme snacks bereiden, afrekenen, … . Je volgt hiervoor een gestructureerd stappenplan waardoor jij en jouw team steeds een snelle en kwaliteitsvolle service bieden. Hoe meer klanten je bedient, hoe meer voldoening jij uit jouw job haalt!

Werkplek

Wil je kort bij huis werken? Dan kan je bv. aan de slag in een afhaalpizzeria in jouw buurt. Als je het grootser ziet, kan je terecht in een bekende broodjeszaak of bv. burgerrestaurant. Of je kan internationaal gaan en voor de grootste multinationals ter wereld werken. Voor elk wat wils dus!

Bovendien ben je niet bang van avond – en weekendwerk, want een snelle hap gaat er op alle uren van de dag in!

Een goede fastfoodmedewerker …

  • staat graag gasten te woord en verkoopt op een vlotte manier;
  • is snel want niemand wil lang wachten op hun fastfood;
  • werkt gestructureerd volgens vastgelegde procedures;
  • is een echte teamplayer;
  • houdt van de drukte en zorgt steeds voor fun en sfeer.

Werk je al in de horeca (PC 302) en wil je bijleren? Doe dan eens mee met een korte opleiding van Horeca Forma. Dat is helemaal gratis.

Loon

Als fastfoodmedewerker ben je een flexibel onderdeel van een team en daar staat natuurlijk een loon tegenover. Dat minimumloon is wettelijk bepaald. O.b.v. jouw beroep word je ingedeeld in één van de negen functiecategorieën, waaraan een loonschaal is gekoppeld. Een fastfoodmedewerker behoort tot categorie 2. In die categorie verdien je minimum tussen 14,3707 euro en 16,9297 euro bruto per uur. Maar je kan snel klimmen op de loonladder, want elk jaar ervaring levert loonopslag op! Je kan ook doorgroeien naar een hogere functie, waardoor je ook meer zal verdienen. Bovendien kan je in de horeca rekenen op vergoedingen en toeslagen.

Doorgroeien

Als fastfoodmedewerker leer je heel veel bij: kassawerk, HACCP-normen, bereiden van snacks, de omgang met gasten, …  . Met die ervaring en kennis op zak, kan je doorgroeien naar bv. shiftleader, crewleader of assistent manager. Maak tijdens je loopbaan zeker gebruik van de gratis trainingen van Horeca Forma om jezelf te versterken.

Vacatures

Wil je aan de slag als fastfoodmedewerker? Start je zoektocht met dit handig overzicht van vacaturewebsites. Hou je ogen open voor vacatures met deze benamingen: medewerker fastfood, snackbar, foodtruck, kebab, burger, frituur, broodjeszaak, cafetaria, pizzeria. Lees ook onze tips om vlotter werk te vinden.

 

Meer keukenberoepen

Afwasser

Chef de partie

Hulpkok grootkeuken

Hulpkok

Keukenmedewerker

Kok chef-kok

Kok grootkeuken

Traiteur kok