Het beroep hotelmanager

Een hotelmanager heeft de leiding over de dagelijkse gang van zaken in een hotel. Hij/zij:

  • coördineert het managementteam met onder andere de F&B manager, de manager housekeeping en de front office manager;
  • is betrokken bij de werving en begeleiding van nieuwe werknemers;
  • houdt toezicht op het functioneren van de medewerkers om alle werkzaamheden binnen het hotel zo goed mogelijk te laten verlopen;
  • verzorgt interne en externe communicatie en contacten en neemt administratieve taken op.

Een hotelmanager superviseert de dienstverlening in het hotel met oog op de te volgen procedures en de kwaliteitseisen. De hotelmanager heeft een leidinggevende functie waarbij hij het personeel begeleidt en coördineert. Hij/zij houdt zich zowel bezig met dienstverlening als met personeelsmanagement en hoteladministratie. Ook onderhoudt de hotelmanger goede contacten met gasten, behandelt hij/zij klachten en volgt ze op.

Werkplek

Hotelmanagers gaan vanzelfsprekend aan de slag in een hotel. Je kan kiezen tussen een boetiekhotel of een hotelketen.

In jouw job zal je te maken krijgen met seizoensdrukte, weekend – en avondwerk, … . Een flexibele ingesteldheid is vereist.

Een goede hotelmanager …

  • is communicatief vlot en liefst meertalig;
  • neemt graag de leiding en houdt ervan om de verantwoordelijkheid te dragen;
  • is organisatorisch sterk en zorgt daardoor voor goed op elkaar ingespeeld personeel;
  • heeft ervaring in de hospitality business en deelt deze ervaring en kennis graag met collega’s.

Werk je al in een hotel en wil je ooit doorgroeien tot hotelmanager? Of ben je al hotelmanager en wil je jezelf nog verder versterken? Neem dan een kijkje in het gratis opleidingsaanbod van Horeca Forma.

Loon

Je ontvangt voor jouw leiderschap en communicatieve vaardigheden natuurlijk een mooi loon! Dat minimumloon ligt vast bij wet. O.b.v. je beroep behoor je tot één van de 9 functiecategorieën, waaraan een loonschaal is gekoppeld. Als hotelmanager rust er veel verantwoordelijkheid op jouw schouders waardoor je onder de hoogste categorie, categorie 9, valt. In die categorie verdien je minimum tussen 21,3327 euro en 24,9721 euro bruto per uur. Je kan snel klimmen op de loonladder, want elk jaar ervaring levert loonopslag op! Bovendien kan je in de horeca rekenen op verschillende vergoedingen en toeslagen.

Doorgroeien

Om geïnspireerd te blijven  of je verder te specialiseren kan je tijdens jouw loopbaan gratis deelnemen aan de trainingen van Horeca Forma.

Vacatures

Wil je aan de slag als hotelmanager? Naar jouw profiel wordt gezocht door horecawerkgevers! Zorg er dus voor dat jij gemakkelijk gevonden wordt. Een LinkedIn-profiel kan hierbij helpen. Ontdek hier een handig overzicht van vacaturewebsites en lees onze andere tips om vlotter werk te vinden.

Meer managementberoepen

Manager restaurant-brasserie-café