Food

Noordzee Atelier - creatieve eenvoud met vis

Met deze inspirerende praktijkopleiding breng je meer variatie in je vis- en zeegerechten. Je experimenteert met toegankelijke bereidingswijzen van seizoensvissen, zeevruchten én planten uit de zee. Hallo zeewiergnocchi en oesterpasta!

één dag Basis

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Als professionele medewerker in de keuken van een brasserie, hotel of restaurant weet je waarschijnlijk al hoe je een lekkere zalm bereidt of een scampi diabolique op smaak brengt. Als je wat meer wil variëren, dan zit je goed met deze praktijkopleiding.

Al doende ontdek je nieuwe producten en eenvoudige bereidingswijzen. Je maakt hippe, kleurrijke bordjes vol smaak. Wat dacht je bv. van zeewiergnocchi, zalm gegaard in wijnbladeren of een pasta met oesters? Stap uit je comfort zone door ook met minder bekende seizoensvissen & zelfs zeegroenten te koken.

Wat ga je leren?

  • Een kennismaking met zeewieren, zilte kruiden en zilte planten 
  • Zeer smaakvolle, vernieuwende maar eenvoudige bereidingen met seizoensvis, zeevruchten en wieren (zoals bv. viskuitbroodjes of zeewiergnocchi)
  • Bereidingstechnieken inoefenen zoals roken, garen in de oven of op het vuur, stomen, pocheren, papillot
  • Werken met vis volgens het marktaanbod
  • Koken met een minimum aan afval 
  • Inzicht in foodcost en prijszetting van je zeegerechten  
  • Kwaliteitscontrole, kuisen en bewaren van de producten 

Heb je al ervaring en wil je jouw stijl en techniek verfijnen? Dan is de vervolgopleiding "Noordzee Atelier - elegant en verfijnd met vis" misschien iets voor jou.

Trainer

Céline Adyns

Agenda

Noordzee Atelier - creatieve eenvoud met vis

  • woensdag 12 maart 2025 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Chef Academy, Houtdok Noordkaai 10, 2030, Antwerpen

(Google Maps)

Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).

Noordzee Atelier - creatieve eenvoud met vis

  • woensdag 28 mei 2025 - 10:00 - 16:00
Merelbeke

Atelier 833, Hundelgemsesteenweg 833 A, 9820, Merelbeke

(Google Maps)
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.