Food

Breng variatie in je zee- en visgerechten (basis)

Met deze inspirerende praktijkopleiding breng je meer variatie in je vis- en zeegerechten. Je experimenteert met toegankelijke bereidingswijzen van seizoensvissen, zeevruchten én planten uit de zee. Hallo zeewiergnocchi en oesterpasta!

één dag Basis

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Als professionele medewerker in de keuken van een brasserie, hotel of restaurant weet je waarschijnlijk al hoe je een lekkere zalm bereidt of een scampi diabolique op smaak brengt. Als je wat meer wil variëren, dan zit je goed met deze praktijkopleiding.

Al doende ontdek je nieuwe producten en eenvoudige bereidingswijzen. Je maakt hippe, kleurrijke bordjes vol smaak. Wat dacht je bv. van zeewiergnocchi, zalm gegaard in wijnbladeren of een pasta met oesters? Stap uit je comfort zone door ook met minder bekende seizoensvissen & zelfs zeegroenten te koken.

Wat ga je leren?

  • Een kennismaking met zeewieren, zilte kruiden en zilte planten 
  • Zeer smaakvolle, vernieuwende maar eenvoudige bereidingen met seizoensvis, zeevruchten en wieren (zoals bv. viskuitbroodjes of zeewiergnocchi)
  • Bereidingstechnieken inoefenen zoals roken, garen in de oven of op het vuur, stomen, pocheren, papillot
  • Werken met vis volgens het marktaanbod
  • Koken met een minimum aan afval 
  • Inzicht in foodcost en prijszetting van je zeegerechten  
  • Kwaliteitscontrole, kuisen en bewaren van de producten 

Trainer

Céline Adyns

Agenda

Breng variatie in je zee- en visgerechten (basis)

  • woensdag 12 maart 2025 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Chef Academy, Houtdok Noordkaai 10, 2030, Antwerpen

(Google Maps)

Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).

Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.